FAMILIE-ELBIL: De lekkede bildene av den kommende ID.6 avslører dimensjoner som en 7-seter. En tredje seterad er sannsynlig, men ikke bekreftet.
FAMILIE-ELBIL: De lekkede bildene av den kommende ID.6 avslører dimensjoner som en 7-seter. En tredje seterad er sannsynlig, men ikke bekreftet.

Volkswagen med ny og større el-SUV:

Her er de første bildene av el-SUV-en VW ID.6

VW har holdt kortene med ID-nyhetene tett til brystet. Bildene av ID.6 som nå har lekket ut på nettet, kommer fra det kinesiske industri- og IT-departementet.

Publisert Sist oppdatert

Blant annet har nettstedet Electrek publisert bildene, som viser den kommende, store SUV-en fra det tyske konsernet.

Dermed lekker bildene av en VW-SUV ut på nett utenfor VWs kontroll nok en gang, slik som det skjedde med bildene av ID.4 i sin tid.

Det antas at ID.6 blir den neste elbilen basert på den helelektriske plattformen MEB, som ble innviet av ID.3. Den er basert på konseptbilen som ble vist i Shanghai 2019, da med navnet ID. Roomzz.

7-seter?

Den er tidligere blitt observert av spionfotografer under testkjøring, forkledd som en litt for lang Peugeot 5008.

Det moret den daværende Peugeot-sjefen Jean-Philippe Imparato så pass at han kommenterte det på Twitter:

ID.6 blir en stor SUV, en god størrelse over den mellomstore ID.4, som nå er i produksjon og skal leveres til de første kundene i Europa i mars.

Det er spekulert i at den, som konseptbilen, kan få en tredje seterad, noe det er vanskelig å få bekreftet ut fra bildene.

Det er begrenset med informasjon om drivlinjen.

VW informerte om at konseptbilen ID.Roomzz var utstyrt med batteriet på 82 kWt med en rekkevidde oppgitt til 450 kilometer målt etter WLTP-syklusen.

LEKKET: Bildene flommet ut over nettet via u/kortoday på Reddit. Opprinnelsen er kinesiske myndigheter.
LEKKET: Bildene flommet ut over nettet via u/kortoday på Reddit. Opprinnelsen er kinesiske myndigheter.
<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KONSEPTET:</span> Interiøret vil nok til en viss grad være inspirert av dette, fra ID. Roomzz.
KONSEPTET: Interiøret vil nok til en viss grad være inspirert av dette, fra ID. Roomzz.

Elektrisk 4Motion (4x4)

Vi vil tro det her dreier seg om basisversjonen, men informasjon rundt dette foreligger foreløpig ikke.

Ladekapasiteten er oppgitt til en maksimal effekt på 150 kW med muligheten for å lade til 80 prosents kapasitet på en halv time.

Igjen dersom drivlinjen blir den samme som på konseptbilen, snakker vi om den firehjulsdrevne MEB-varianten der én motor på hver aksel leverer i alt 306 hester.

Det er ventet at ID.6 blir vist offisielt om ikke svært lenge og at produksjonen kan komme i gang allerede i år.