TESTSTED: Her ved Statens vegvesens trafikkstasjon i Arendal foregikk undersøkelsene som danner bakgrunn for Olsen Bil-saken.

Korrupsjons-rettssak mot bilselger:

Fagforeningsleder måtte forlate retten etter krangel

En fagforeningsleder i Statens vegvesen måtte forlate rettslokalet etter at hun havnet i en krangel med en tiltalt.

Publisert Sist oppdatert

Opptrinnet skjedde i rettssaken mot bruktbilselger Geir Egil Olsen, hans eks-samboer og en tidligere ansatt i Statens vegvesen, som er tiltalt for korrupsjon i Aust-Agder tingrett i Arendal.

I en pause i rettssaken tidligere denne uka oppsto det krangling mellom den korrupsjonstiltalte eks-ansatte og hovedtillitsvalgt Inger Sigridnes. Hun er hovedtillitsvalgt for 900 medlemmer av Norsk Tjenestemannslag i etaten.

Opphetet

Ifølge lokalavisen Agderposten var bakgrunnen for den opphetete ordvekslingen et politiavhør. Opptrinnet endte med at Sigridnes til slutt utbrøt at tiltalte må begynne å holde seg til sannheten.

Det førte til at den tiltalte sa til dommeren at det er vanskelig å forklare seg for retten dersom den hovedtillitsvalgte og en annen tillitsvalgt er til stede i samme rettslokale.

NRK-diskusjon

Tingrettsdommer Daniel Løstegaard Olsen bestemte da at de to vegvesen-ansatte måtte forlate rettslokalet, og heller følge rettssaken fra en tilstøtende sal med videooverføring.

– Vi bøyer oss for det. Men det er han som kommer til oss. Det er ikke vi som tar initiativ til å snakke med han, sa Sigridnes på vei ut av retten, ifølge Agderposten.

Inger Sigridnes var forrige uke også i en opphetet diskusjon med Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland i Dagsnytt 18 på NRK. Der var temaet ekstrabonusen på 5000 kroner til alle vegvesen-ansatte.