BARE EN FLEIP? Nissan Leaf Open Car ble vist fram på en utstilling i Tokyo før helgen. Forhåpentligvis får vi aldri se den igjen.

Leaf som cabriolet?

Nei tak, Nissan

Nordmenn elsker biler som sparer miljøet. Men når også taket skal spares, blir det ikke like attraktivt. Se bare på Norges mest solgte bil.

Publisert Sist oppdatert

Nissan Leaf har fått mange godord, men vi kan ikke huske noen om utseendet. Fredag ble elbilponéren lansert uten tak under et arrangement i Tokyo.

Les også: Motors test av nye Nissan Leaf

Og det er vel fort gjort å fastslå at Nissan her følger opp tidligere mindre heldige forsøk. Se bare lengre ned på de to takløse variantene av Nissan Murano og den gamle norgesfavoritten Nissan Micra.

Til Nissans forsvar skal det sies at de har laget noen lekre toppløse sportsbiler. Men forsøket på å kappe taket av den mest folkelige modellen her hjemme, kan i beste fall roses for at kjøperne kommer enda litt tettere på miljøet.

INGEN SKJØNNHET 1: Nissan Micra

INGEN SKJØNNHET 2: Nissan Murano

Tankene går umiddelbart til en slede når vi ser disse bildene. Kanskje er det noe for julenissen – kremt, julenissan?

Nissan viste Leaf Open Car for å få oppmerksomhet rundt et forum som diskuterer et framtidig nullutslipp-samfunn. Selv om bilen framsto som fullverdig, har det ikke kommet signaler fra Nissan om den settes i produksjon.

Tak for det.

Les også: Leaf smadrer salgsrekordene