DEN SOM VENTER PÅ NOE VÅTT: Toyota sliter med Landcruiser-leveringene.

Beklager forsinkelsen:

Nå er det fire års ventetid på ettertraktet Toyota-modell

Toyota har publisert en beklagelse på sin japanske nettside fordi det nå er bekreftet fire års leveringstid for kunder som venter på nye Landcruiser.

Publisert Sist oppdatert

Ryktene har gått en stund om at verdens største bilprodusent sliter med leveringene på sin store SUV, og nå bekrefter Toyota realitetene i en omstendelig beklagelse:

«Takk for at du har vurdert og bestilt en av våre biler. Landcruiser har blitt tatt meget godt imot i Japan og verden forøvrig. Vi beklager inderlig at det vil ta lang tid å levere en Landcruiser etter at du har gjort en bestilling. Vi beklager dette dypt. Hvis du gjør en bestilling nå, vil leveringstiden være opp til fire år. Vi vil gjøre vårt ytterste for å korte ned ventetiden. Vi takker for din forståelse», heter det.

Kort tid etter at den oppgraderte Landcruiser-modellen ble lansert sist sommer, kom det rapporter om at høy etterspørsel innebar en leveringstid på rundt et år.

Siden den gang har altså køen vokst betydelig – og ventetiden blitt lengre.

Dette gjelder altså den nye 300-modellen, som ennå ikke er planlagt for eksport til Europa. Den tradisjonelle 150-serien som har blitt solgt i Norge siden 2010 har for øyeblikket en leveringstid på sju måneder, får Motor opplyst.

Toyota varslet forøvrig denne uka at nye smittetilfeller førte til nedstengninger og forsinkelser ved minst en av selskapets fabrikker i Japan.

Det innebærer at konsernet antagelig ikke vil nå målet om et produksjonsvolum på ni millioner biler siste 12 måneder, når regnskapstallene rapporteres ved utgangen av mars (Toyota har avvikende regnskapsår som avsluttes 31. mars).