KRITISK: Strøm til elbilene bør prises per kilowattime, og prisen må merkes synlig på ladestasjonene, sier Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Naf og Forbrukerrådet:

Vil ha felles prismodell for hurtiglading

Det er vanskelig for elbileiere å sammenligne prisene for hurtiglading, og det gjør at mange ikke vet hva de betaler for, mener NAF og Forbrukerrådet.

Publisert

– Noen steder prises det per minutt, andre steder betaler man for en kombinasjon av minutt og kilowattime, mens andre igjen tar kun betalt for strømmen du får. Merkingen av pris er så som så, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet i en pressemelding.

– Dette er uoversiktlig og gjør sammenligning av pris vanskelig. Strøm til elbilene bør derfor prises per kilowattime, og prisen må merkes synlig på ladestasjonene, sier han.

Iversen sammenligner systemet på hurtigladingsstasjonene med drivstoffprisene som står skrevet opp på svært synlige skilt ved alle stasjoner.

– Med elbilen er kilowattimen den nye literen. Da er det veldig rart at en del ladeoperatører fortsatt tar betalt for tiden du står og lader, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

(©NTB)