SELVKJØRING: Arkivfoto av Tesla som kjører selv.

Feil i utstyrsliste:

Tesla glemte å liste opp program­vare – må betale

Tesla-eieren og Tesla Norge avtalte at Tesla Norge skulle gi ham en utstyrsliste da bilen skulle selges. Men Tesla glemte ett viktig punkt på listen.

Publisert Sist oppdatert

Tesla-eieren på Jæren hadde betalt 50.000 kroner ekstra for selvkjørings-programvare til sin Tesla Model S. Da mannen skulle selge bilen videre, avtalte han og Tesla Norge at Tesla skulle sende ham en oversikt over alt utstyr som fulgte bilen – inkludert programvaren.

Tesla sendte dette, og Tesa-eieren videresendte hele oversikten til auksjonsselskapet som skulle selge bilen for ham.

Etter at bilen var solgt, oppdaget Tesla-eieren at det manglet ett viktig punkt i utstyrsoversikten: Tesla Norge hadde ikke tatt med programvaren for selvkjøring, som Tesla selv forkorter til FSD (Fully self-driving capability).

– Får bedre betalt

På forhånd skrev imidlertid Tesla Norge i en tekstmelding til Tesla-eieren at programvaren skulle med i utstyrs­oversikten, og at det også var viktig å få den med.

– Du vil få bedre betalt for bilen ved å ha den med, skrev Tesla Norge i tekstmeldingen.

Tesla-eieren ville ikke godta at han trolig fikk mindre betalt for bilen da den ble solgt, når opplysningen om program­varen ikke var tatt med.

Han klaget derfor, og krevde erstatning fra Tesla – men fikk avslag fra Tesla Norge.

35.000 kr

Mannen tok derfor saken til forbruker­myndighetene, og i Forbrukerklage­utvalget har han nå fått medhold. Forbruker­klageutvalget mener Tesla begikk et avtalebrudd da programvaren ikke ble ført opp på utstyrslisten.

Tesla-eieren har ikke dokumentert hvor mye han tapte på dette. Forbrukerklage­utvalget har derfor kommet frem til at han skjønnsmessig skal få 35.000 kroner i erstatning.

Motor har spurt Tesla Norge om de aksepterer vedtaket. Tesla vil ikke svare.