PIGGENE UTE: Falkens nye piggdekk mistet pigger på grunn av en produksjonsfeil.
PIGGENE UTE: Falkens nye piggdekk mistet pigger på grunn av en produksjonsfeil.

Piggene løsnet:

Beklager pinlig dekk-bommert

Falkens nye piggdekk ble disket i Motors store vinterdekktest fordi så mange av piggene løsnet. Nå beklager Falken – og skylder på en produksjonsfeil.

Publisert

Winterpeak F-Ice 1 fra japanske Falken fikk 71 poeng og 5. plass i den store SUV-dekktesten Motor og Vi Bilägare presenterte i høst.

Dekket har i utgangspunktet 200 pigger, men allerede under innkjøringen begynte de å falle av. Da alle testdisipliner var ferdigkjørt hadde Falkens to fordekk bare henholdsvis 49 og 64 pigger igjen.

En intern granskning hos Falken viser at de en kortere tidsperiode hadde en produksjonsfeil, og nå lover de at kunder som har kjøpt dekk produsert i denne perioden, skal få erstattet dem med nye.

– Det er bra at Falken tar ansvar og lover at kundene ikke skal rammes av produksjonsproblemene. Slik sett var det bare det skjedde under en test som vår, med full oppmerksomhet om resultatene. Man kan spørre seg om hvordan situasjonen hadde blitt håndtert hvis dette hadde rammet privatpersoner helt uten medienes oppmerksomhet, sier Nils Svärd, som er ansvarlig for dekktestene hos Vi Bilägare.

– Men det er uansett gledelig at de har funnet en forklaring. Testresultatene ellers var ganske gode. Dette er et vinterdekk i en litt lavere prisklasse som har vist trygge kjøreegenskaper, sier Svärd.