AMFIBIEBIL? Ifølge Tesla-gründer Elon Musk er det ikke en vill tanke, men høyst sannsynlig.

Elon Musk:

– Cybertruck vil kunne brukes som båt

Tesla-sjefen mener det vil gå helt greit å benytte pickupen til å krysse vannmasser av mindre størrelse.

Publisert

Torsdag kveld, norsk tid, tvitret Elon Musk dette:

Cybertruck vil bli vanntett nok til å kunne fungere som en båt over korte strekninger, slik at den kan krysse elver, innsjøer og til og med rolige havområder.

Tesla-sjefen fulgte opp med å spesifisere:

– Den må kunne komme seg fra Starbase til South Padre Island.

For alle som ikke er lommekjent i Musks verden: Starbase er et område øst i Texas, der mye av romfartssatsingen Musk leder – SpaceX – foregår. South Padre Island er en øy nord for Starbase, hovedsakelig benyttet til rekreasjon.

Electrec har tatt seg bryet med å måle den korteste vannveien mellom disse stedene og finner dermed en slags fasit: Cybertruck skal i hvert fall takle 360 meter uten fast grunn under hjulene – se kartet under:

MINSTEAVSTANDEN: Strekningen Musk formodentlig sikter til, går rett til venstre for midten av utsnittet.

Ikke noe man bør satse på å krysse Sognefjorden med, altså. I hvert fall ikke i første omgang. Og vi får ta dette som det det er – nok en twittermelding fra Musk.

For det er nok av spørsmål som står igjen: Hvordan skal fremdriften besørges? Hvor går grensen for hva man kan driste seg til å gjøre? Er dette allerede på plass, rent teknisk, med tanke på at Musk har lovet lansering i 2023? Og hva mener forsikringsselskaper om slike utflukter ...?

Fremtidige Cybertruck-eiere vil dessuten huske Musks ikke helt vellykkede demonstrasjon av vinduenes uknuselighet og antakelig ønske seg et par ganske grundige tester før de selv setter til havs.

Dette er likevel ikke første gang Musk hinter om Cybertrucks eventuelle amfibieegenskaper. En liten, hjemmelaget animasjonssnutt av Cybertruck til havs, postet for litt over to år siden, ble fanget opp og kommentert slik av milliardæren:

– Det tror jeg vi kan få til.