FULL FYR: «Felicitiy Ace» var på vei til Rhode Island fra Emden i Tyskland da skipet begynte å brenne utenfor Azorene.

Mannskapet evakuert:

Brennende skip fullt av Porscher driver på Atlanterhavet

Et brennende biltransportskip med 3965 biler fra VW-konsernet driver i Atlanterhavet etter at mannskapet på 22 ble evakuert med helikopter.

Publisert Sist oppdatert

Internasjonal skipsfart er advart mot det 200 meter lange skipet «Felicity Ace», som driver i nærheten av den portugisiske øygruppa Azorene.

Bilene er Volkswagener, Bentleyer og Lamborghinier – og, ifølge Automotive News, cirka 1100 Porscher og 189 Bentleyer.

Til sammen kan det dreie seg om verdier på rundt 255 millioner dollar, ifølge et estimat Automotive News har innhentet fra den amerikanske økonomen Patrick Anderson.

«Felicity Ace» var på vei fra Emden i Tyskland til Danville i Rhode Island i USA med de nye bilene fra Volkswagen-konsernet til amerikanske kunder da det tok fyr.

DRIVER: Skipet «Felicity Ace» befinner seg i nærheten av Azorene.

Et portugisisk marinefartøy som var i nærheten for å sjekke om det var fare for oljeutslipp eller at skipet skulle synke, meldte at skipet fortsatt sto i brann – og at en sky av hvit røyk veltet opp fra det, ifølge talsperson for den portugisiske marinen, kommandør Jose Sousa Luis.

Rederiet har jobbet med å få tak i en havgående slepebåt, men fordi skipet er så stort, er det lite trolig at det kan taues til havn på Azorene, ifølge Luis.

Mannskapet er i trygghet på et hotell på øya Faial, og ingen er skadd.

Volkswagen har begynt å ringe ventende kunder direkte, for å opplyse om hendelsen. Biljournalisten Matt Farah fra The Smoking Tire forteller til CNN at han ble oppringt fredag, med beskjed om at hans Porsche Boxster Spyder ikke ville komme som planlagt.

– De bekreftet at bilen min var på båten, men hadde ingen annen informasjon. De sa de ville komme tilbake til meg så fort de visste mer, forteller Farah.

Oppdatert mandag ettermiddag: Ifølge Automotive News har nå brannen avtatt markant i intensitet – formodentlig fordi det simpelthen ikke er noe igjen som kan brenne.