Anitas Sjømat på Sakrisøy, langs E10 i Lofoten, 8390 Sakrisøy.
Førsteinntrykk
8/10
Veldig hyggelig og eksotisk (for oss sørfra) og ordentlig. Godt med parkering. Dessverre begrenset med sitteplasser inne.
Meny
8/10
Fiskeburgere i mange varianter, kaker og kaffe. Lite utvalg, men med så mye trafikk er nok det bevisst, men vi hadde ønsket oss enda større utvalg av sjømat/fiskeretter.
Smak
9/10
Veldig gode fiskeburgere. Veldig gode kanelboller, og god kaffe.
Pris
8/10
99 kroner for den mest populære fiskeburgeren. 70 kroner for kanelbolle og kaffe. Ikke dyrt, men heller ikke billig.
Service
10/10
Kunne ikke vært bedre.
Barnevennlig
10/10
Absolutt, selv om det ikke er spesielt lagt til rette for barn, så er blant annet de tørkede torskekjeftene noe barna vil huske lenge. Og tipper mange vil like burgeren.
Hjemmelaget
8/10
Ja, stort sett, noe leveres lokalt, som det du kan kjøpe med (eksempelvis syltetøy og ost). Ikke hjemmelagde cookies.
Drikke
7/10
Lokalt øl, god rabarbrajuice. Litt brus, begrenset utvalg av drikke. Kaffe i flere varianter (Nespresso).
Renhold
7/10
Fint og rent, alt på stell. Delikat innendørs. Ute var det ikke alle bord som var ryddet og vasket.
Toaletter
6/10
Fint og rent toalett, men bare ett, så her blir det fort kø.
Det skyldes den idylliske beliggenheten, de godt vedlikeholdte og vakre bygningene, og opplevelsen av noe autentisk som noen har ivaretatt med stolthet.
Kvinnen bak heter Anita Gylseth. Ikke vet vi om hun sto bak disken denne dagen, men servicen var upåklagelig.
Forresten, upåklagelig er et dårlig ord. Den var hjertelig, uten å være påklistret.
Og fiskeburgeren, som smakte akkurat så godt vi hadde håpet, kunne nytes ute i solen denne dagen. Burgeren finnes i flere varianter, og det er stort sett det som er på menyen.
Salaten og dressingen som følger med er begge gode. Og burgerbrødet, med gulrot, løfter også opplevelsen.
Til dessert fristet damen bak disken hos Anitas Sjømat med cookies, samtidig med at hun beklagde at de var utsolgt for kanelboller.
Da vi kom inn for å kjøpe kaffe hadde hun funnet en kanelbolle, og sa at det nok var meningen, sånn at jeg kunne få smake.
For dette var ikke hvilken som helst kanelbolle, den var fra Å (det ytterste punktet i Lofoten), stekt i steinovn, og selvsagt ble det den beste opplevelsen noensinne av en kanelbolle. For det meste sitter i hodet – og en del i smaksløkene.
Stedet har en godt utvalg av ting du kan ta med, fisk, ost, og syltetøy. Dette er det beste stedet i Lofoten å stoppe for en matbit.
Minuset er at det bare ett langbord inne, hvis været er dårlig ...
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)