BILLIGERE: Takket være gunstigere valutakurser, og i møte med tøffere konkurranse, setter Lexus prisene ned på sin elbil, UX 300e.
BILLIGERE: Takket være gunstigere valutakurser, og i møte med tøffere konkurranse, setter Lexus prisene ned på sin elbil, UX 300e.

Starter nå på 339.000 kroner:

Lexus må sette ned prisen på elbilen UX 300e

En sterkere krone og en utfordrende konkurransesituasjon fører til at Lexus senker prisen på crossoveren UX300e.

Publisert

Den første elbilen fra Lexus har slitt i det norske markedet. Siden den ble lansert i fjor høst er det registrert 429 eksemplarer av bilen, som er nøyaktig samme antall som det ble registrert av Nissan Leaf bare i april.

I forkant av lanseringen i fjor ble den først annonsert til en tilsynelatende relativt gunstig pris, fra 359.000 til 399.000 kroner.

Pris-jojo

Men så, med forklaringen at valutakursene gjorde den dyrere å ta inn, ble prisene skrudd kraftig opp. Nå sto det fra 399.000 til 439.000 kroner.

Heldigvis ble prisnivået tatt en hel del ned igjen før leveringene til kunder startet – og i oktober kostet UX 300e fra 369.000 kroner.

Dette ble etterfulgt av en mindre prisnedgang i vinter på 4000 kr. Relanseringen har resultert i kraftig vekst i ordrebank, og fabrikken har igjen kapasitet til å produsere biler i større volum.

Må videre ned

Importøren bedømmer likevel åpenbart, stilt overfor tøffere konkurranse fra mainstream-merker, at bilen er posisjonert i dyreste laget.

Selvsagt er bilen posisjonert i henhold til det Lexus-merkevaren skal stå for: Luksusfølelse, god kundeopplevelse og høyverdig håndverk.

Det er også verdier den kompakte crossoveren UX representerer på utmerket vis.

Lexus fremhever også at de tilbyr markedets beste batterigarantiprogram på 10 år, eller én million kjørte kilometer – vel å merke dersom årlig «helsesjekk» gjennomføres.

Skuffet på hurtiglading

Men UX 300e er ikke mer enn middelmådig i dagens marked når man setter de rene elbil-egenskapene opp mot prisen.

Det har hovedsakelig å gjøre med relativt begrenset rekkevidde (selv om den i det minste leverer greit i forhold til det som er oppgitt), og særlig med lav kapasitet på hurtiglading.

Her er tallene fra vinterens rekkevidde- og ladetest.

I det perspektivet fremstår de nye prisene som mer realistiske. De nye prisene er som følger (eks. frakt/levering):

  • UX 300e Comfort: 339.000 kr
  • UX 300e Premium: 379.900 kr
  • UX 300e Luxury: 432.400 kr

For privatleie er den nye prisen fra kr 2490 kroner per måned for levering i Oslo inkludert metallic og vinterhjul, med 75.000 kroner i innskudd.