S OG X: Feilen gjelder skjermer på tidlige Model S og Model X-biler.
S OG X: Feilen gjelder skjermer på tidlige Model S og Model X-biler.

Strides med amerikanske veimyndigheter:

Tesla bedt om å tilbakekalle biler med defekt skjerm

Det amerikanske veivesenet ber elbilprodusenten Tesla tilbakekalle om lag 158.000 biler på grunn av en feil med berøringsskjermene.

Publisert

Skjermene kan gå i svart og det anses som en sikkerhetsrisiko fordi ryggekameraet ikke lenger er tilgjengelig, skriver National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i et brev til Tesla.

Etaten ønsker ikke å kommentere brevet, som regnes som et steg i retning en offentlig høring og rettslig skritt. Eksperter sier brevet betyr at Tesla har motsatt seg en tilbakekalling det amerikanske veivesenet mener er nødvendig.

I juni startet etaten en undersøkelse etter klager om at den store skjermen i midtkonsollen på Teslas biler kunne gå i svart. Problemet skyldes et minnekort som er benyttet i skjermene på S og X produsert fram til 2018.

Det har kommet i alt 12.000 klager i USA som dreier seg om skjermene, ifølge brevet. Problemet er forsøkt løst med en oppdatering, men NHTSA sier det ikke er tilstrekkelig fordi problemet er at tilgangen til ryggekameraet, som er lovpålagt, kuttes, skriver The Verge.

(©NTB)