LYST OG NYOPPUSSET: Store vinduer ut mot elva og et grøntområde gjør det lyst og trivelig inne. Foto: Mette Randem

Veimat-testen 2018: Sanngrund

Dette er landets beste veikro

I år synes vi at Sanngrund har løftet den gode smaken enda et hakk! Vi fikk blant annet servert en sjeldent velsmakende smørsaus, saftige karbonader og en hjemmelaget fish'n chips som var sprø og god, uten å være fettete.

Publisert Sist oppdatert

Sanngrund 2018

90 poeng

Sanngrund, Oslovegen 910, 2100 Skarnes, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. http://sanngrund.no

Førsteinntrykk 10/10

Lyst og hyggelig ved elven. Fyr på peisen og gode stoler. Godt med parkering selv med mye folk. Fri for skilt og bjeffende logoer. Ladestasjon.

Meny 9/10

Klassikere som kjøttkaker, koteletter og lasagne. Hele tre fiskeretter. Også burgere. Salatbuffet. Kaker, smørbrød. Det er variert, de har alt, men mangler en signaturrett og en overraskelse. Litt kjedelig salatbar.

Smak 9/10

Overraskende godt alt sammen! En fantastisk god smørsaus og en god brun saus. Fish n´chips er sprø og fin, uten å være fettete. Grønnsakene er ikke overkokt, og potetene smaker. Sprøtt og godt flatbrød og en farlig god kake. Slapp og kjedelig karamellpudding med krem fra flaske.

Pris 8/10

Lasagne – selv om den er hjemmelaget – til 199 kroner! Flere retter til over 200 kroner er dyrt. Men pluss for at du kan få liten porsjon av tre av dagens retter.

Service 8/10

Hyggelig og god service.

Barnevennlig 10/10

Barnemeny, med pølser etc., men barn kan også velge fra dagens meny. En positiv endring fra i fjor! Is, softis. Flott og trygt lekeområde utenfor. Barnestoler. Hadde vi hatt små barn tenker vi at dette er et sted de ville trives.

Hjemmelaget 9/10

Det aller meste - selv rødkål, fish ´n chips og en fantastisk frisk remulade. Sjelden får vi noe av dette hjemmelaget. Noen av kakene er ikke hjemmebakte, og brødet er bake off.

Drikke 9/10

Vanlig brus. Juicekartonger. Melk. I tillegg noe lokalt øl, ingefærøl. Godt utvalg av alkoholfri drikke. Bare svart kaffe. Kaffefløte i termomugge så den holder seg kald. Vannkran med isbiter.

Renhold 9/10

Godt renhold. Det ryddes kjapt av bordene, og det virker velholdt og ordentlig.

Toaletter 9/10

Lekre toaletter, adskilt fra spiseavdelingen. Det lukter friskt og ser lekkert ut. Full papirkurv, og vi er ikke helt begeistret for unisextoaletter.

Sanngrund er en veikroklassiker langs E16 mellom Kløfta og Kongsvinger. Her har det vært spisested i årtier, og de klarer å holde stilen med god mat og gode råvarer.

I år synes vi altså at de har tatt et skikkelig løft fra i fjor.

Denne veikroa er velholdt og hyggelig og virker veldrevet. Mye folk vitner om at både lokale og forbipasserende synes det er verdt å stoppe her.

Det er lyst og nyoppusset og med en hyggelig ny avdeling med utsikt gjennom store vinduer mot uteområdet og elven.

Fyr på peisen, gode stoler og gjennomført design gjør det hyggelig å være gjest. Morsomme tømmerfløtemotiver gir lokal forankring og er en artig detalj.

SNADDER: Kotelett av Hampshire-svin.

Menyen byr ikke på noen store overraskelser, men det er mer enn nok til at du lar deg friste. At det står tre fiskeretter på menyen, er i seg selv et pluss.

Her kan du få ovnsstekt ørretfilet, fish'n chips og panert rødspette. Ørretfileten er en av husets tre «favoritter» som du kan velge i stor eller liten porsjon.

Ørreten serveres med en fantastisk god smørsaus, og hverken fisken eller grønnsakene er overkokt.

Kotelettene er saftige og fine av Hampshire gris. Sausen er fin med litt karakter og særpreg. Den hjemmelagde rødkålen er litt spesiell på smak, men den er frisk, og det er imponerende at de lager den selv.

Til og med potetene er gode på smak.

FAVORITT: Fish'n chips

Fish'n chips er også hjemmelaget. Fisken er hvit og fin og godt panert. Her er det ikke brukt gammel frityrolje verken til fisken eller til pommes frites som er saftig med akkurat det riktige sprø bittet.

I stedet for vanlig remulade, er det en frisk og god dressing med finhakkede grønnsaker i.  Salat fra salatbaren er inkludert til denne retten.

I salatbaren er det litt forskjellig, men kanskje ikke et veldig spennende utvalg. 

Til dessert kan vi velge mellom kaker og desserter, de fleste hjemmelagde.

Firkløverkaken med vanilje- og sjokoladekrem er en skikkelig konfektbombe ved siden av det som viser seg å være en virkelig god kopp kaffe.

(Testet av Motor i januar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)