PREMIUM LYD: Porsche skryter av sin Bose-lyd, men en advokat mener det er like bra som standardanlegg.

Feil på utstyrsliste:

– Standard lydanlegg er like bra som Bose-anlegg

Da bruktbilkunden fant ut at Porschen likevel ikke hadde premium lydanlegg, reklamerte han til selgeren. Men selgerens advokat hevet at et standard lydanlegg er like bra.

Publisert Sist oppdatert

Mange bilkunder, ikke minst de som kjøper luksusbiler, er opptatt av god lyd. Det har bilprodusentene for lengst skjønt, og i Porsche får du blant annet Boses lydanlegg.

Det trodde også bilkunden som kjøpte en fire år gammel Porsche Panamera. Det var nemlig listet opp som utstyr på bruktbilen.

Flere mangler

Men etter overtakelsen oppdaget bilkunden at det likevel ikke var tilfelle.

Bilen hadde heller ikke skinninteriør, men bare kunstskinn, ikke elektrisk regulerbart ratt, og heller ikke korsryggstøtte, viste det seg, til tross for at dette var listet opp av selgeren.

Bilforhandleren, Bilsenteret Stryn, opplyste heller ikke at den fire år gamle Porschen var bruktimportert, mente kunden – som gikk til sak mot forhandleren.

Får prisavslag

Nå har bruktbilkunden, som selv er daglig leder av en større bruktbilbutikk, vunnet frem i tingretten.

Asker og Bærum tingrett har dømt bilforhandleren til å betale 60 000 kroner i prisavslag for manglende og for den manglende informasjonen om at bilen var bruktimportert.

I tillegg må de dekke kundens saksomkostninger på 70 000 kroner.

– Kundene må kunne forholde seg til at utstyrslister er riktige fra selgers side, særlig fra profesjonelle forhandlere. Man må ikke måtte ettergå hvert punkt for å se om det er kommet med noe i klipp og lim fra tidligere annonser, skriver tingretten i sin dom.

– Standard like bra

Men bilforhandleren var ikke enig.

– Standard lydanlegg er like godt som et Bose-anlegg. Manglende Bose-anlegg kan derfor ikke ha virket inn på kjøpet, hevdet bilselgerens advokat, Rune Gaustad, ifølge dommen.

Han mener det heller ikke er en mangel at bilen har kunstskinn og ikke ekte skinn, såkalt «fullskinn», som det sto i annonsen.

– «Fullskinn» betyr ikke mer enn at det ikke er delskinn eller stoff som alcantara, hevdet advokaten i retten.

Men heller ikke her får de støtte av tingretten.

– En naturlig språklig forståelse av «fullskinn» er at setene er trukket med ekte skinn, og ikke kunstskinn, skriver retten i dommen.