BESTSELGER? Tesla solgte 8614 biler i Norge i 2018. Med Model 3 på plass, blir 2019-tallet ganske sikkert høyere. Foto: Tesla Motors
BESTSELGER? Tesla solgte 8614 biler i Norge i 2018. Med Model 3 på plass, blir 2019-tallet ganske sikkert høyere. Foto: Tesla Motors

Fullt trøkk på Tesla-bestillingene i Europa:

Hver tredje Model 3-bestilling er fra Norge

Tesla hadde før helgen fått inn nærmere enn 14.000 bestillinger i Europa på sin nye Model 3, og nær en tredjedel av disse er fra Norge, ifølge en ubekreftet rapport.

Publisert Sist oppdatert

Tesla oppgir ikke bestillingstall, men det velinformerte nettstedet Electrek refererer til en registreringsløsning blant Model 3-kjøpere som anslår de konkrete bestillingsvolumene.

Tidligere kunne man holde tritt med Tesla-bestillingene fordi registreringer av reservasjoner og kjøp fulgte bestemte nummerserier, men denne ordningen gikk Tesla bort fra, ifølge Electrek.

Men for de europeiske Model 3-bestillingene er man tilbake med samme type nummerordning på fakturaene, og det er denne som gjør at salgsvolumene kan anslås med en viss sikkerhet.

Pr. 4. januar var det registrert 13.773 Model-bestillinger i tilsammen 14 europeiske land, og suverent på toppen av den lista er Norge – med 4493 bestillinger.

Les også: Vi har prøvekjørt Tesla Model 3

I en melding varslet Tesla Norge fredag at levering av nye bestillinger i Europa ventes å begynne i mars, mens levering til reservasjonsholdere ventes å begynne i februar.

«I likhet med i USA, begynner vi med å levere Model 3 Long Range-varianten i Europa. Europeiske kunder kan velge mellom All-Wheel Drive og toppmodellen Model 3 Performance. De første Model 3 som blir levert har et høyt utstyrsnivå, mens innstegsmodellen vil følge på et senere tidspunkt. Model 3 Long Range-batteriet har en WLTP-rekkevidde på opptil 560 km og en startpris på 464 020 kroner», heter det fra Tesla Norge.

Les også: Her er Model 3 på plass i Oslo