NEPPE FRAMTIDEN: Honda-sjefen Takahiro Hachigo tror ikke på den store globale etterspørselen etter Tesla og biler med tilsvarende batterielektrisk teknologi. Foto: AP

Honda-sjefen tror ladbare hybrider er fremtiden:

– Finnes det virkelig kunder som vil ha helelektriske biler?

Honda vil at to av tre biler skal være elektrifisert innen 10 år. Men ikke helelektriske.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Til sommeren komme lille heleelektriske Honda-e på norske veier. Men den definerer neppe retningen til Honda.

Overfor Autonews Europe er Hondas viseadministrerende direktør, Takahiro Hachigo, tydelig på sin begrensede tro på helelektriske biler.

– Finnes det virkelig kunder som vil ha dem? Jeg er ikke så sikker på dét, på grunn av alle spørsmålene rundt infrastruktur og hardware, sier han.

Han påpeker hvordan både forskning og nasjonale og regionale regelverk kan påvirke etterspørselen, men han ser uansett ikke på den helelektriske bilen som løsningen på klimautfordringene i bilparken.

– Jeg tror ikke vi kommer til å se en dramatisk økning i etterspørselen etter batterielektriske kjøretøy, og det tror jeg gjelder for hele verden, sier han.

Hydrider, derimot – både med og uten ledning – dét har Hachigo tror på:

– Jeg tror disse kommer til å spille en avgjørende rolle. For målsettingen er jo ikke elektrifiseringen i seg selv, men å forbedre drivstofføkonomien. Og vi tror hybridbiler er den beste løsningen for å innfri de ulike miljøkravene, sier Hachigo.

Les også: Satser tungt på utskjelt teknologi

HYBRID FRAMTID: Honda CR-V er blitt en gjennomarbeidet og bra hybrid-SUV. Med gunstigere priser her i Norge, ville den vært en farlig konkurrent til bestselgeren Toyota RAV4.