UKJENT PRIS: Betaler du 20.019 kroner kan du stille deg i køen for nye Mercedes EQC. Hva bilen vil koste når den kommer i 2019 vet vi ennå ikke. Foto: Rune Korsvoll
UKJENT PRIS: Betaler du 20.019 kroner kan du stille deg i køen for nye Mercedes EQC. Hva bilen vil koste når den kommer i 2019 vet vi ennå ikke. Foto: Rune Korsvoll

Frankfurt-utstillingen: Kan bestilles om «få dager»

Norge først i verden med elektriske Mercedes EQC

EQC er den første av en ny generasjon elektriske biler fra Mercedes. I 2019 kommer bilen på norske veier, men allerede om noen dager kan du sikre deg plass i køen ved å betale 20.019 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Hva prisen på bilen til slutt blir, har ikke den norske Mercedes-sjefen noen formening om. 

– Norge blir det første landet i verden der det er mulig å reservere en Mercedes EQC. Vi er klare til å ta imot bestillinger om «få dager», sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil i Norge.

– Interessen for bilen har vært skyhøy helt siden den ble vist frem som et konsept i 2016. Vi har jobbet hardt og lenge med fabrikken for å få på plass en reservasjonsløsning og det arbeidet har nå resultert i at Norge blir verdens første land som tilbyr forhåndsreservasjon av produksjonsmodellen som kommer i 2019, sier Kjetil Myhre.

Les også: Dette er første pick-up fra Mercedes

 

– Det vi vet om bilen foreløpig er at den er på størrelse med en Mercedes GLC, at den har to elektriske motorer, firehjulstrekk og en rekkevidde på 500 kilometer, fortsetter han.

– At Norge blir det første landet i verden hvor det er mulig å reservere bilen, er vi selvfølgelig stolte av. Hva prisen på bilen blir når den kommer i 2019, vet jeg ikke. Prisen blir nok god siden fritaket fra avgifter fortsatt vil gjelde i 2019, sier Kjetil Myhre.

Les også: Ladbare hybrider- hvor langt går de egentlig?

Foreløpig ladekapasitet strekker seg fra 50 til 150 kW ifølge Mercedes, men en ladekapasitet på inntil 300 kW planlagt.

Dette vil muliggjøre lading av 100 kilometer i løpet av fem minutter.

På bilutstillingen i Frankfurt, som varer ut neste uke, viser Mercedes også konseptbilen EQA som bygges på den samme plattformen.

Den er mindre og vil komme i samme segment som dagens A-klasse.

Også Smart EQ er på plass  - en ren elektrisk og selvkjørende bil som du ikke behøver å eie, men kan bestille fra din smart-telefon når du har behov for transport.