DØMT: Tingretten trodde ikke på den daglige lederens forklaringer om salget av bruktbilen.
DØMT: Tingretten trodde ikke på den daglige lederens forklaringer om salget av bruktbilen.

Dom mot bruktbil-leder:

Dømt for bruktbilkjøp til underpris

Den daglige lederen kjøpte inn en Mercedes til bruktbilfirmaet for 558.000 kroner. Noen måneder senere kjøpte hun den selv for bare 161.000 kroner.

Publisert

I løpet av ni måneder i 2017 falt tilsynelatende verdien på en nesten splitter ny Mercedes Vito-varebil med nesten 400.000 kroner.

Den 28 år gamle trønderkvinnen var daglig leder i et bruktbilfirma på Stjørdal, og kjøpte Mercedesen av Bertel O. Steen.

Hverken politiet eller tingretten tror på kvinnens forklaringer om at hun ikke forsøkte å skaffe seg en økonomisk fordel på bekostning av bruktbilfirmaet hun var daglig leder i.

Lav verdivurdering

Kvinnen har i Inntrøndelag tingrett stått tiltalt for en rekke kriminelle forhold, blant annet flere grove økonomiske utroskap i bilfirmaer hvor hun var daglig leder.

Hun fikk utarbeidet en kunstig lav verdivurdering på Mercedesen på bare 175.000 kroner. Men skattekontoret mener verdien på bilen i realiteten var nesten det tredobbelte – og at kvinnen dermed hadde over 300.000 kroner i uberettiget fortjeneste på bilen.

Fengsel

– Hun handlet mot selskapets interesser da hun kjøpte bilen til underpris, konkluderer Inntrøndelag tingrett, som har dømt kvinnen til fengsel i ett år og tre måneder.

I tillegg må hun betale erstatninger og få inndratt totalt nærmere én million kroner.

Kvinnen var gjennom flere år involvert i flere bruktbilfirmaer. Men nå har hun ifølge Brønnøysundregistrene ingen roller innenfor bilhandel, kun innenfor boligutleie.

Hun er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i fem år framover.