BILELSKER: Michael Stang Treschow (33) er bilentusiast, og blant annet eier av Autoxo. Bildet er tatt i 2014.
BILELSKER: Michael Stang Treschow (33) er bilentusiast, og blant annet eier av Autoxo. Bildet er tatt i 2014.

Fire milliarder i reell formue:

Bilentusiast blant Norges rikeste

Bilentusiasten Michael Stang Treschow er blant landets aller rikeste med en formue på fire milliarder kroner. På Instagram kan du sjekke bilene han liker.

Publisert

400 rikeste

  • Kapital rangerer hvert år Norges 400 rikeste basert på reell formue, ikke ligningsformue.
  • På årets liste er syv personer med tilknytning til bilbransjen på topp 100.

Mens nybilene vi kjøper taper seg drastisk i verdi bare de ruller ut fra bilforhandleren, og folk flest bare får smuler når bruktbilen selges, er det noen som tjener penger på bil – og på oss bilkunder.

På finansmagasinet Kapitals oversikt over Norges rikeste, er det syv fra bilverdenen på topp 100:

Fire Møller-arvinger, Bilextra-gründeren, Europark-gründeren, og Michael Stang Treschow, bilentusiasten som driver familiefirmaet Treschow-Fritsøe.

Instagram

Michael Stang Treschow overtok i 2015 familiefirmaene Treschow-Fritzøe og Fritzøe Skoger M S Treschow fra sin avdøde mor Mille Marie Treschow. Men det er først og fremst som dyslektiker og bilentusiast han er kjent for offentligheten.

I 2014 sto han frem i VG og fortalte om lese- og skrivevanskene sine, og til daglig poster han bilder av luksusbiler på Instagram-kontoen sin Mr. Car hvor han beskriver seg selv som bilentusiast og bilsamler.

FAVORITTBILER: <Dette er noen av bilene Michael Stang Treschow legger ut bilde av på Instagram-kontoen sin.
FAVORITTBILER: <Dette er noen av bilene Michael Stang Treschow legger ut bilde av på Instagram-kontoen sin.

Bilfrelst

– Stang Treschow er bilfrelst, og observeres stadig på veiene i en av sine mange luksusbiler, skriver Kapital.

Han er også opptatt av personlige bilskilt. Ifølge Kapital kjører han blant annet rundt med bilskiltene «MRCAR», «SEEYAH» og «CHILLN», mens han ble nektet å få «FUCKU» som personlig skilt.

Han er også eneeier av luksusbil-forhandleren Autoxo, som har bilannonser svært mange bilentusiaster klikker på.

Michael Stang Treschows reelle formue har vokst kraftig de siste årene, fra 2,6 milliarder kroner i 2015, til fire milliarder i år. Mye av årsaken er, ifølge Kapital, prisøkninger på skogseiendom og gode tider i byggevarebransjen.

Syv fra bilbransjen

Milliardærer innen shipping, eiendom og finans dominerer oversikten over Norges 400 rikeste, som Kapital utarbeider årlig.

Oversikten viser ikke ligningstallene, men det Kapital mener er de virkelige og langt høyere tallene.

I tillegg til bilentusiasten fra Larvik, er det ytterligere seks personer som tjener penger på bil og bilister blant de 100 med aller størst formue.

Møller-arvinger

På 51. plass er Anne Catrine Møller, med 4,7 milliarder kroner i reell formue. Hun er trolig Norges rikeste psykiater, med egen praksis på Frogner i Oslo. Men formuen stammer hovedsakelig fra familiebedriften Møller Mobility Group, som har hatt et godt år. Ifølge Kapital kjørte hun i flere år den moderate bilen VW Polo.

Rett bak, på delt 54. plass, begge med 4,6 milliarder kroner, er storebrødrene hennes Morten Møller og Harald Møller.

Morten har stillingstittelen prosjektdirektør i Møller Mobility Group. Ifølge Kapital elsker han biler og fart. Harald var ifølge Kapital Møller-familiens formelle overhode i 15 år, og er i dag aktiv eier.

Parkerings-milliardær

På 63. plass med 4,25 milliarder kroner er en annen Møller-arving, Stein Førde, som ifølge Kapital er spesialist i barne- og ungdomspsykiatri.

På 87. plass, med 3,45 milliarder kroner i reell formue, i følge Kapital, er Bilxtra-gründeren Jon Erling Melhus. På 98. plass ligger Europark-gründer Snorre Bentsen, med 3,1 milliarder kroner. Bentsen står også bak parkeringsselskapet Onepark.

PS: På en soleklar førsteplass på Kapitals liste er shipping-mannen John Fredriksen, med 104 milliarder kroner i formue.