LA FREM TALL: Nye gode tall fra Tesla-sjef Elon Musk.

Tesla med nye produksjonstall:

Knuste ekspertenes spådommer

Tesla produserte 90.560 biler i andre kvartal, tross korona-pause – 25 prosent mer enn ekspertene ventet. Tesla er nå den bilprodusenten i verden som har høyest markedsverdi.

Publisert Sist oppdatert

De økonomiske resultatene rapporteres senere, men produksjonsvolumet er selvfølgelig en nøkkelfaktor. Selskapet har nå levert overskudd tre kvartaler på rad.

Det velinformerte nettstedet Electrek har de siste ukene skrevet flere saker om at Tesla-tallene trolig ville se bedre ut enn for det store flertallet av bilprodusenter.

Så sent som for noen dager siden antydet Tesla-sjef Elon Musk at selskapet kunne ende ganske nær break even i andre kvartal.

Fall som ventet

Onsdag kom tall for det amerikanske bilsalget til General Motors, Toyota og Fiat Chrysler som viste et fall i andre kvartal på 30 prosent.

Forklaringen er koronapandemien som har tvunget fabrikken og bilbutikker til å stenge ned, mens forbrukerne ikke bare har vært – de har også brukt mindre penger.

Disse tallene var på linje med analytikernes estimater.

På kurstoppen

Aksjekursen til Tesla har steget så kraftig de siste dagene at dette igjen er bilselskapet med den høyeste markedsverdien – selv om de bare produserer en brøkdel av det antallet biler som konkurrentene Toyota, Volkswagen og GM gjør.

Aksjekursen steg ytterligere i førhandelen på Wall Street da produksjonstallene kom torsdag.