SPORTSLIG: Både design og drivverk har et sporty preg. De tre elektriske motorene yter opp mot 500 hester og gir bilen firehjulstrekk. Foto: Audi
SPORTSLIG: Både design og drivverk har et sporty preg. De tre elektriske motorene yter opp mot 500 hester og gir bilen firehjulstrekk. Foto: Audi

Først i Norge

På tre dager forhåndsbestilte 1500 nordmenn Audis nye, elektriske luksus-SUV

Neste år kommer den elektriske SUV-en Audi e-tron Quattro i salg. Norge er første land i verden der du nå kan legge 20.000 kroner på bordet for å sikre deg en plass i køen for bilen. På tre-fire dager har likevel over 1500 nordmenn betalt penger for å stå på denne listen. Hva bilen til slutt vil koste, vet de ikke noe om.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 kommer neste elektriske Audi – e-tron Seportback. Foreløpig vet ingen hva slags drivverk som vil sitte i bilen.

Konseptbilen e-tron Quattro har tre motorer – en foran og to bak, som til sammen yter opp mot 500 hester og gir bilen firehjulstrekk.

– Vi kan foreløpig ikke bekrefte hvilket drivverk som vil sitte i bilene. Vi vil imidlertid kjenne igjen mye fra disse konseptbilene. Det samme gjelder prisen. Vi kan ikke bekrefte noen pris, men den vil være konkurransedyktig i dette segmentet, sier Øyvind Rognlien Skovli, som er kommunikasjonssjef i Audi Norge.

Han bekrefter at over 1500 nordmenn i løpet ev tre-fire dager har betalt inn 20.000 kroner for å sikre seg en plass i køen for denne bilen.

- Interessen for Audi e-tron Quattro har vært enorm siden den første konseptutgaven ble vist i 2015. Norge er et foregangsmarked for elektrifisering og vi er stolte av å være først ute i Audi-konsernet med å kunne gi interesserte kunder en mulighet til å forhåndsbestille. Samtidig har vi store forventninger til bilen som nå nærmer seg norske veier, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Med et utpreget Audi-design, med en «skarp» grill som et tydelig våpenskjold, og med en størrelse mellom Audi Q5 og Audi Q7, viser Audi e-tron Quattro at fremtidens elektriske SUV-er fra Audi blir spennende.Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer.

Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer.

- Vår første elektriske modell passer utmerket for det norske markedet, med både firehjulstrekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklaring og ikke minst lang rekkevidde. Denne kan bli en perfekt bil nummer én for mange norske familier, sier Edvardsen-Eibak.  

På bilutstillingen i Shanghai, som pågår nå, viser Audi også den neste elektriske bilen, e-tron Sportback, som kommer i 2019.

Denne bilen har en mer sporty kupé-form, men vil trolig få samme drivverk som i e-tron Quattro. Det betyr overflod av krefter og firehjulstrekk. Heller ikke her er prisen kjent.