LAKKERING: Tvisten handlet opprinnelig om lakkering av denne bilen, en Mercedes-Benz 560 SEC 1991-modell.

Bileier saksøkt:

Lagmannsretten avbrøt rettssak om ellevilt P-krav

Lagmannsretten avbrøt rettssaken en billakkerer anla mot kunden sin, fordi dommerne mener det elleville pengekravet ikke kan føre frem.

Publisert Sist oppdatert

Motor har skrevet flere artikler om billakkeringsverkstedet Sørum Bil & Lakk på Sørumsand på Romerike, som krever nesten en halv million kroner fra en pensjonist.

Verkstedet skulle i 2017 lakkere bilen til pensjonisten. Det endte med en konflikt, hvor verkstedet helt til inntil nylig holdt bilen tilbake – og nektet å utlevere den, før pensjonisten betalte nærmere en halv million kroner i parkeringsleie.

– Avskar

Lakkeringsverkstedet tapte i tingretten, og nå taper de også i lagmannsretten, etter at de anket tingrettsdommen dit.

Da tvisten ble behandlet i Eidsivating lagmannsrett forrige uke, ble rettssaken avsluttet lenge før den var ferdig, før alle vitnene hadde fått vitnet, og før advokatenes prosedyrer.

– Lagmannsretten avskar videre forhandlinger idet den fant det klart med hjemmel i tvisteloven at anken ikke kan føre fram, skriver rådgiver Anne-Carine Skarstad Hagen i Eidsivating lagmannsrett i en epost til Motor.

– Tusen takk!

Dommen er foreløpig ikke skrevet, men det er dermed ingen tvil om at eieren av Mercedesen slipper å betale det voldsomme parkeringskravet.

– Det som skjedde i lagmannsretten ga meg heldigvis en bekreftelse på det jeg sa på forhånd, at dette er misbruk av rettssystemet, sier mannen i 70-årene til Motor, og legger til:

– Tusen takk til dommerne i lagmannsretten!

Billakkererens advokat, Andrea Nisha Duggal, vil overfor Din side/Dagbladet ikke kommentere saken før dommen er klar.