FORNØYD: Britt Aina Lyngstad er fornøyd med bilen. Nå er også skaden utbedret.

«Ingen» så det:

Fikk erstatning for usynlig skade

Britt Aina Lyngstad kjøpte en Passat uten at verken hun eller bilfirmaet oppdaget skaden på bilen ved salget. Nå har hun fått prisavslag av tingretten.

Publisert Sist oppdatert

Karosseriskaden var så vanskelig å få øye på at Britt Aina Lyngstad i Levanger ikke så skaden da hun kjøpte bilen. Først fire måneder etter kjøpet oppdaget hun den.

Hun var ikke alene om det. Bilforhandleren Autotal hevder heller ikke de så skaden da de solgte bilen.

Men på bildet fra salgsannonsen er det mulig å se, dersom man vet hva man skal se etter, at takrailen over passasjerdøra er trykket litt ned.

SKADEN: Midt i sirkelen kan du se karosseriskaden.

40.000 kr

Lyngstad betalte 181.000 kroner for den da fem år gamle Volkswagen Passaten. Utbedring av karosseri­skaden kostet 40.000 kroner.

En NAF-rapport dokumenterer at takrailen er trykket ned og har en kvass bulk, og at fals mellom takplate og tak har sprukket. Det har blitt en tydelig rustskade, som ville ha utviklet seg raskt dersom den ikke hadde blitt reparert.

Det kunne også blitt lekkasjer, og dermed behov for enda større reparasjoner senere.

Tilbakevist

Bilforhandleren mener bilen ikke hadde skaden da den ble solgt, rett og slett fordi ingen da så skaden.

Men dette er blitt tilbakevist både av Forbrukerklageutvalget og nå sist av Trøndelag tingrett.

I Forbrukerklageutvalget vant Lyngstad over bilforhandleren, som ble dømt til å betale 40.000 kroner for reparasjonen. Bilfirmaet tok deretter saken til tingretten, som nå har fastholdt Forbrukerklageutvalgets vedtak.

Både tingretten og Forbrukerklageutvalget viser til at skaden er mulig å se på bildet fra salgsannonsen.

– Jeg er veldig fornøyd med dommen, sier Lyngstad, som allerede har fått oppgjøret fra bilforhandleren når Motor snakker med henne.