I STAVANGER: Tesla-gründer Elon Musk på vei inn til ONS (Offshore Northern Seas) i Stavanger mandag.

Elon Musk i Norge:

– Vi trenger olje og gass på kort sikt

Elon Musk landet mandag i Norge. Tesla-gründeren, som er en hovedgjestene på oljemessen ONS-22 i Stavanger, takker Norge for støtten til bærekraftig transport.

Publisert Sist oppdatert

Musk skal etter planen delta på åpningen av oljemessen i Stavanger klokken 11, sammen med blant andre kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Gründeren ble hentet av en Tesla og kjørt til Stavanger. Der sto blant annet norsk presse og ventet. Musk sier han takker for nordmenns støtte til bærekraftig transport, gjennom mange år.

Han fikk også spørsmål om Norge bør hente opp mer olje og gass.

– Jeg tror vi trenger olje og gass på kort sikt, ellers vil sivilisasjonen smuldre opp. For at samfunnet skal fortsette å fungere, trenge vi olje og gass, spesielt i disse tider med russiske sanksjoner. Det tror jeg alle er enig i.

– Samtidig må man få fortgang på å utvikle bærekraftig energi, la Musk til.

Musk deltok sist på konferansen i 2014 da han blant annet utfordret Norge til å la oljen ligge.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal delta på åpningen via videolink. Presidenten skal holde en appell, etterfulgt av en kort samtale.

Oljemessen arrangeres annethvert år og samler en rekke toppolitikere og ledere innenfor olje og energi for å diskutere endringer og fremtidsutsiktene innenfor energibransjen.

(©NTB)