SPISERIET UDLAND: Veikroa ligger i en lagerbygning, men menyen minner mer om en restaurant.
Veimat-testen 2017: Spiseriet Udland, Lindesnes
Restaurantmat langs veien
Spiseriet er nesten mer av en restaurant enn en veikro, selv om den ligger rett ved veien og midt i et lite industriområde. Men det smaker vel alltid med en god biff?
Spiseriet Undland ligger et knapt kvarter vest for Mandal, langs E39 mellom Stavanger og Kristiansand, Hestehaven Industriområde, 4520 Lindesnes. Ladestasjon
Førsteinntrykk
8/10
Spisested i et lagerbygg på to etasjer ved et lite industriområde rett ved avkjøringen til Lindesnes. Solide trebord og polstrede stoler. Grei parkering.
Meny
9/10
Liten meny med biff, innbakt kylling, dagens fisk, spesialburger og dagens. Tre desserter. I tillegg take away.
Smak
9/10
Ferske grønnsaker og friske urter. Du kan velge hvordan du vil ha biffen stekt. Men fiskesuppen er litt smakløs, og sjokoladefondanten unødvendig søt.
Pris
7/10
Restaurantpriser. Biff 289 kr. Innbakt kylling 265 kr. Dagens fisk 259 kr. Spesialburger 219 kr. Dagens mellom 195 og 229 kr. Selv om det er kvalitet, blir det dyrt for veimat.
Service
10/10
Flere, blide og hyggelige unge servitører som tar hyggelig i mot og kommer med maten til bordet.
Barnevennlig
7/10
Barnemeny med pølser, karbonade, fisk, burger, kyllingnuggets og pizza. Stellebord. Barnestoler.
Hjemmelaget
10/10
Alt er hjemmelaget og med ferske råvarer.
Drikke
7/10
Lite utvalg av brus. Kaffemeny fra kaffemaskin som kverner bønnene.
Renhold
8/10
Rent og ryddig, men litt ruskete på gulvet.
Toaletter
8/10
Tre greie toaletter, normalt renhold. Handicaptoalett i 1.etasje ligger ubehagelig tett på bordene.
Lokalet er litt pussig og ser ut til å være en tidligere lagerbygning, men det er gjort det beste ut av det, og flere hyggelige servitører tar i mot.
Menyen er liten, men det lover ofte godt. Da er det større sjanse for at det du får servert faktisk er skikkelig tilberedt, og her er det mye bra.
Dagens fisk er denne dagen fersk lange. I tillegg er det fiskesuppe, kalvesteik og biff.
Det er søndag, og det er tydelig at det er flere som kommer og spiser søndagsmiddag her, og biffen er tydeligvis en vinner.
Du velger selv hvordan du vil ha biffen stekt, og de fløtegratinerte potetene som kommer pent anrettet i en skål er så varme at det ryker av dem. Alt kommer pent dandert med friske grønnsaker og masse friske urter på toppen.
En liten skål med fiskesuppe er én av to forretter. Det er flere, pene biter laks i suppen, i tillegg til reker og blåskjell og noen tynne, strimlede grønnsaker. På toppen er det frisk gressløk og pesto. Suppekraften har sting, men kraften er likevel litt smakløs. Men både fisk og skalldyr er perfekt kokt.
Vi klarte ikke å motstå hjemmelaget sjokoladefondant. Den er rykende varm og herlig flytende, men litt vel søt. En diger softis ved siden av er egentlig unødvendig, men det er vel neppe noen som ville klage på det.
(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)