Elgsjø kafé ligger ved Elgsjø på E134 mellom Kongsberg og Notodden, Kongsbergveien 110, 3684 Notodden
Førsteinntrykk
8/10
Koselig, lite hus rett ved vannet. Gammeldags og hyggelig interiør. Liten parkeringsplass foran huset. Brå avkjøring fra veien. Litt større parkeringsplass ved siden av.
Meny
8/10
Stor meny med viltretter, stekt laks, pannekaker og burgere. Toast og smurte rundstykker.
Smak
5/10
Lite og litt kjedelig på smak.Toasten består av to skiver ferdigskåret loff med ost og skinke i mellom.
Pris
10/10
Rimelig. Fra toast 35 kr og karbonadesmørbrød med løk 65 kr, kjøttkaker 129 kr, elg- eller hjortestek 198 kr.
Service
8/10
Hyggelig jente i disken, men det blir fort kø foran den bittelille disken.
Barnevennlig
7/10
Halv porsjon av menyen. Pannekaker og toast. Mye morsomt å se på inne. Skummelt med p-plass rett ved inngangsdøren. Barnestoler.
Hjemmelaget
8/10
Bla. kjøttkaker, toast og en del kjøttretter av rent kjøtt.
Drikke
5/10
Brus. Lite godt vann i mugge. Sånn passelig god kaffe fra TV-kanne.
Renhold
7/10
Nystrøkne duker på alle bord, men med kaffeflekker. Overraskende lite støvete med tanke på at det er masse antikviteter og snurrepiperier overalt.
Toaletter
6/10
To litt udelikate toaletter i et lite hus ved siden av.
Vi er i Telemark, og menyen åpner for mye lokal mat. Det er både elgkarbonader, elgsteik og hjortesteik.
- Det meste, svarer den hyggelige jenta i disken på spørsmål om hva som er hjemmelaget fra bunnen av.
Men selv om Elgsjø selvfølgelig har sin Elgsjø-burger, er den signert Stabburet, ifølge skiltet utenfor.
Kjøttkakene er i hvert fall laget på huset, lover de i disken. De er lyse, nesten farseaktige.
Potetene er rett og slett ikke gode. Gulrotskivene må ha ligget i vann lenge, for de smaker ingen ting, og surkålen er vassen.
RAUS PORSJON: Kjøttbaker med grønnsaker og surkål. Tyttebærsyltetøyet betaler du for i tillegg.
En liten titt inn på kjøkkenet avslører at store poser med frosne gulrøtter i skiver og frosne erter står på kjøkkenbenken. Vi håper de ikke blir stående lenge og tine.
Steiken som blir servert ved bordene består av tynne skiver med grått kjøtt, og toasten som også er hjemmelaget, består at skiver med ferdigskåret loff med ost og skinke i mellom.
Vi får vann i en mugge. Det er kaldt, men smaker ikke godt. Vannet i springen er det selvfølgelig lite et spisested kan gjøre noe med, men kanskje burde man tilby vann fra dispenser i stedet.
Det ligger flere kaker i disken. De er bakt på hjemmebakeriet sier de i disken. Ellers er det plastpakkede muffins og mazariner, og det er tomt for vafler. Kaffen på TV-kannen er sånn passe god.
(Testet av Motor juli i 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)