IKKE ET GODT VALG: Torsk surret i bacon og servert med gulrotmos - på en veikro. Det ser godt ut og er nesten for godt til å være sant. Det er det også.
IKKE ET GODT VALG: Torsk surret i bacon og servert med gulrotmos - på en veikro. Det ser godt ut og er nesten for godt til å være sant. Det er det også.

Veimat-testen 2018: Spar Jølstraholmen og Cafe

Hvis du nøyer deg med noe å drikke, er det ikke så gærent

Ikke hvis du bare er opptatt av pris heller. Men hvis du synes det er hyggelig at noen smiler til deg og at maten er god også, bør du gå et annet sted.

Publisert Sist oppdatert

Spar Jølstraholmen og Cafe

65 poeng

Spar Jølstraholmen og Cafe, Vassenden, 6847 Jølster Langs E39 mellom Førde og Skei. Ladestasjon. 1 stk. CCS/Combo 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 43 kW, 1 stk. Type 2 7,4 kW. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153230510195406&id=405093970405

Førsteinntrykk 7/10

Veikro ved bensinstasjon og matbutikk. Det lukter stekeos. Kafeen er ryddig, men bordene står veldig tett. Ganske høy musikk fra radioen. Internett.

Meny 7/10

Frokostmeny frem til 12. Grillmeny med ulike burgere. Tre fiskeretter i tillegg til kjøttkaker, lasagne, grillet kylling og dagens.

Smak 5/10

Baconrullet torsk og gulrotpuré er overhode ikke så fristende som det høres ut som. Raspeballene med salt kjøtt og pølse er bare grei. God eplekake.

Pris 9/10

Rimelig. Dagens er raspeball inkl. kaffe og softis eller kake til 169 kroner. Ovnsbakt laks 129, baconsurret torsk 139 og kjøttkaker 149 kroner.

Service 5/10

Ikke uvillig, men heller ikke et eneste smil å få.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med burger, pannekaker, kjøttboller med pasta, pommes frites, pølser og dagens. Lekerom i kjelleren. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 5/10

Hun i disken skjønner ikke hva vi spør om, så det er vanskelig å vite. I fjor var «dagens» det eneste som var hjemmelaget.

Drikke 9/10

Brus og energidrikker, fruktsafter fra flere lokale leverandører, kaldt vann med og uten sitronskiver i store mugger på disken, et ok utvalg av teposer, kaffemeny. God kaffe. Mulig å ta kaffen med i bilen.

Renhold 6/10

Rent og ryddig. Du rydder selv av bordet, men det er det ikke alle som gjør. Da ble det ikke ryddet den timen vi var der.

Toaletter 5/10

To enkle og ganske slitte toaletter som deles med gjestene på bensinstasjonen og matbutikken. Stellebord.

Vi står og vakler litt i valget mellom raspeballer som er en typisk torsdagsrett på Vestlandet – og baconsurret torsk med gulrotpuré og grønnsaker. Når vi havner på den baconsurrete torsken, så er det bare fordi det er første gang vi har sett det på en veikromeny. 
Det er usikkert om det var et særlig klokt valg.

Førsteinntrykket er delikat. Fisken er rullet i bacon og servert på et speil av gulrotpuré som det kunne ha hett i en restaurantanmeldelse. Fire pene blomkålbuketter og to gylne poteter topper det hele.

Men hvor skal vi begynne? Med den kalde gulrotpuréen? Den smaker søtlig av gulrot, men er overhode ikke krydret. Det kunne vært noe du serverte som babymat. At den er kald passer jo sånn sett fint.

Brokkolien smaker ufriskt. Kan den ha vært varmet i fiskevannet. Potetene smaker ikke stort, men de er i hvert fall ikke vonde.

Og så var det fisken. Torsk skal flake, ikke smuldre. Denne er så tørr at den nærmest fliser seg opp. Og sprøstekt bacon er å foretrekke fremfor bacon som nærmest er kokt.

 

Eplekaken og kaffen derimot, det er en liten opptur. Kaffen er balansert og god. Vi får ikke noe tilbud om å varme eplekaken, eller å få litt iskrem til. De har forresten isdisk med mange sorter strø. Men når du bare får revet plastfolien av kaken, så er den saftig og med god kanelsmak. Det er et tynt lag med vaniljekrem under eplene, men de kunne godt vært litt rausere med epleskivene.

 

Skuffelsen – og usikkerheten – ble til slutt så stor at vi endte med å bestille en liten porsjon med raspeballer i tillegg. Den kan du få i to størrelser – begge med kaffe og kake i tillegg.

 

Raspeballen er rykende varm, for å ta det først. Kålrotstappen smaker lite kålrot, og fargen er veldig blass. Kanskje er den spedd med mye poteter. Det kan i så fall forklare at den ikke smaker så mye av kålrot.

Poteten er den samme kjedelige som til fisken. Kjøttet er salt, men litt smakløst. Baconet er akkurat som på fisken - ikke sprøtt.

Torsdag er dagen for raspeballer på Vestlandet. Da bør det du serverer kunne konkurrere med alle de andre spisestedene som serverer det samme.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)