Mjøsvang kafé som ligger langs E16 mellom Fagernes og Tyin,
Tyinvegen 4, 2975 Vang i Valdres
Førsteinntrykk
8/10
Så anonymt at det ser stengt ut. Blikkfanget er en gammel bensinstasjon utenfor. Flotte naturfotografier på veggene og fantastisk utsikt mot fjellene.
Meny
7/10
Bla.nachos, omelett, pitabrød og sjåførfrokost til lunsj. Middag med ørret i rømmesaus, rødspette, osteschnitzel og ytrefilet. Burger- og pizzameny.
Smak
7/10
Mye er rett og slett litt smakløst, men rømmesausen og potetene er gode.
Pris
7/10
Ytrefilet med peppersaus til 259 kroner er restaurantpris, men smørbrød med røkt ørret og eggerøre, egg og bacon eller karbonade med løk til 69,- kroner er ikke galt.
Service
7/10
Vi må ringe to ganger på klokken før det kommer noen, men når hun kommer er hun blid og hyggelig. Maten blir servert ved bordet.
Barnevennlig
6/10
Pølser, pommes frites, pannekaker med syltetøy, sukker eller bacon, grove kjøttkaker og burger. Lekekrok. Ikke halv porsjon av voksenmenyen.
Hjemmelaget
7/10
Alt sies det, men det menes nok at alt tilberedes på kjøkkenet, for rødspetten er som alltid en ferdig og frossen affære, men osteschnitzel lager de selv.
Drikke
7/10
Et lite tilbud av brus, men her er det også bar om kvelden, så det er tilbud av lokalt øl, drinker og vin. Kaffemeny og kaffe på termokanne.
Renhold
6/10
Helt alminnelig, men litt sølete i vinduskarmene, og salt- og pepperbøssene kunne trengt en vask.
Toaletter
9/10
Nyoppussede båstoaletter. Eget handicaptoalett med stellebord.
Bensinstasjonen er som en bitteliten museumsinstallasjon med gamle BP-bensinpumper, reklameskilt og solblekede ukeblader i vinduene. Inne følges det opp med masse gamle Matchbox-biler i glasskap.
Eierne samler på alt mulig, får vi forklart, men det er tydelig at det går mest i bil.
Kroa er både kafé, selskapslokale og bar om kvelden, og det bærer menyen preg av.
Det er en lang og variert pizzameny, tre ulike burgere i to vektklasser, men også middagsretter med ørret i rømmesaus som ser ut til å være en slags signaturrett når man kjører gjennom Valdres og videre oppover dalen.
I tillegg noen veikroklassikere som rødspette, osteschnitzel og biffsnadder, og med ytrefilet med peppersaus som høydaren.
Ørreten er noe av det vi blir anbefalt. Når man har spist seg gjennom x-antall stekt ørret/aure med agurksalat og rømmesaus fra Bagn til Tyin, blir man etterhvert litt av en ekspert, og denne fisken er den mest smakløse.
Agurksalaten har knapt sett lake, men rømmesausen og potetene er gode.
Velg deg et vindusbord hvis du har sjansen, for utsikten mot fjellene er en av de flotteste i dette området.
(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)