NESTEN, NESTEN…: Med litt bedre poteter hadde Marché Lillehammer kommet enda litt høyere opp på vår liste.
NESTEN, NESTEN…: Med litt bedre poteter hadde Marché Lillehammer kommet enda litt høyere opp på vår liste.

Veimat-testen 2017: Marché, Lillehammer

Friske greier

Marche er en veikrokjede som lover å være tro mot løftet om å levere friskt og ferskt med minimal ventetid. Det er likevel en del forskjeller mellom kjedens kroer.

Publisert Sist oppdatert

Marche Lillehammer

80 poeng

Marché Lillehammer ligger langs E6, en kort avstikker ved avkjøringen nord for byen. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 8/10

Det er friskt og lekkert som alltid hos Marche, med ferske juicer og salatbar som møter deg ved inngangen til serveringsområdet. Det er nesten så mye fruktmarked at det kan være litt forvirrende ved første besøk.

Meny 9/10

Et dusin varmretter, mest kjøtt, men også noe fisk. Bra salatbar, og fristende bakevarer. I tillegg har de en super isdisk for den som har plass noe søtt.

Smak 8/10

God fisk (ørret) og veldig bra burger, med nykvernet kjøtt. Friske og gode grønnsaker til begge disse rettene, men dessverre stod ikke potetene helt i stil for noen av rettene.

Pris 6/10

Over middels, men ikke noe ran. Dog et av de dyrere stedene for en familie.

Service 7/10

Hyggelig og effektiv, men mangler det lille ekstra.

Barnevennlig 9/10

Lekerom midt lokalet, lekeanlegg ute. Barnestoler. Har egen, tradisjonell barnemeny, men lager også barneporsjoner av det meste på voksen-menyen til 75 kroner.

Hjemmelaget 9/10

Her lages maten i lokalet. Denne kjeden beviser ofte at tempo og kvalitet ikke behøver være noen motsetning på en veikro. Fisken er akkurat passe stekt, burgeren nykvernet.

Drikke 8/10

Helt tipp-topp med ferske juicer og lemonade, supplert med juice og saft fra Askim. En skikkelig kaffemaskin og et kjapt baristakurs hadde gjort det komplett.

Renhold 8/10

OK. Det var et voldsomt trykk da vi var innom så mange bord var ikke ryddet, men det ble det raskt orden på.

Toaletter 8/10

Fine og rene.

Lillehammer-filialen er den nordligst beliggende av de 10 Marche-kroene i Østlandsområdet, med en litt mer praktisk avkjøring om du er på nordgående kurs enn på sørgående.

Kroa ligger helt nord i Lillehammer (ikke synlig fra veien).

Vi ankom i litt sen lunsjtid, og da var det yrende liv og god stemning i lokalet – tilsynelatende med mange faste, lokale gjester.

Og det er lettvint stopp både for lokale og reisende: Denne Marche-kroa har godt med parkeringsplasser og hurtigladestasjon for Tesla.

Restaurantlokalet består av ett stort rom, med juice- og salat-buffet og kasselinja som første stopp når du kommer over dørstokken.

Marche profilerer seg på frisk og fersk mat, med gode, rene smaker, og det reflekteres tydelig i design og serveringstilbud.

I lokalet på Lillehammer kan det kanskje bli vel mye grønt, men da er det interiøret vi snakker om, vel å merke …

Blant varmrettene testet vi både kjøtt og fisk, begge deler var aldeles utmerket. Men dessverre har heller ikke Marche Lillehammer prioritert potetene. Det er synd.

Og koster dem en virkelig toppkarakter. 

(Testet av Motor april 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)