STOR EL-SUV: Det er i Shanghai den kommende VW ID.6 skal avdukes neste uke.
STOR EL-SUV: Det er i Shanghai den kommende VW ID.6 skal avdukes neste uke.

ID.6 blir offisielt lansert:

Storebroren til VW ID.4 skal vises i Shanghai

Den store 7-seteren VW ID.6 er nå rett rundt hjørnet. Det er imidlertid usikkert om den i det hele tatt blir å se på våre breddegrader.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagens beste elbil, ID.6, skal vises om en snau uke på den kinesiske bilutstillingen i Shanghai.

Dette er en elektrisk SUV som plasserer seg i størrelseskategorien over ID.4. Den kommer med tre seterader, og kan leveres som 7-seter.

Katten er for så vidt ute av sekken allerede før avdukingen, da vi kunne vise de første bildene av bilen, lekket nettopp fra Kina, den 4. februar.

VW har likevel nettopp vist to såkalte teasere, eller bilder som skal pirre nysgjerrigheten omkring den kommende nyheten. Om noe, bekrefter de at bildene som tidligere er vist, utvilsomt er av den kommende ID.6:

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LITESIGENDE BILDER:</span> De såkalte teaserne forteller lite vi ikke visste fra før, bortsett fra lyssignaturene i front. Legg merke til at den til høyre er ulik den til venstre.
LITESIGENDE BILDER: De såkalte teaserne forteller lite vi ikke visste fra før, bortsett fra lyssignaturene i front. Legg merke til at den til høyre er ulik den til venstre.

Tredje MEB-bil

I likhet med ID.4 er ID.6 basert på den modulære elbilplattformen MEB som ble innviet med ID.3.

Det skal vises to ulike versjoner på bilmessen i Shanghai, kan elbilnettstedet InsideEVs fortelle. Den ene skal være ID.6 Crozz og skal bygges av fellesforetaket (joint venture) som VW har med den kinesiske partneren FAW.

Den andre er det fellesforetaket med partner SAIC som skal stå for. Den skal få benevnelsen ID.6 X.

Ikke norgesmodell

Et utvalg av tekniske data som er gjort tilgjengelig via det kinesiske industriministeriet, som også er kilden til de første bildene, er som følger:

  • Batterikapasitet: 84,8 kWt
  • Rekkevidde (NEDC): 588 km
  • Ytelser: 204 hk/310 Nm
  • Lengde/bredde/høyde: 489/185/168 cm
  • Akselavstand: 296,5 cm
  • Egenvekt: 2253 kg

De to versjonene som skal vises neste uke er i utgangspunktet tenkt kun for det kinesiske markedet. Men ifølge Automotive News har en talsmann for VW uttalt:

– Utenom Kina er USA et sannsynlig nøkkelmarked for ID.6. En markedslansering i USA er tenkbar.

Talsmannen la også til:

– Men det er ingen nåværende planer om å selge SUV-en i Europa.

Motor har undersøkt hos den norske importøren, Harald A. Møller. Kommunikasjonssjef for Volkswagen, Anita Svanes, opplyser via e-post at modellen, ifølge produktavdelingen hos Møller, kun gjelder Kina.