NORGESKLAR: I løpet av året kommer designbomben BMW iX på veien.

Ny video av BMW iX:

Kjører til både lading og vask uten sjåfør

Paret setter fra seg en BMW iX på et kjøpesenter, trykker på en app, og får tilbake en bil som både har ladet og vasket seg selv mens de har handlet.

Publisert

Det er BMWBLOG som publiserer videoen av den elektriske SUV-en fra BMW som bare er noen uker unna norske veier. Her kan du lese mer om bilen.

I seansen som varer i ett minutt og 18 sekunder, ser man hvordan bilen manøvrerer seg selv fra parkeringsplassen til en ladestasjon og videre til et vaskeanlegg.

Startet med app

Paret som har handlet, kommer tilbake til en nyvasket bil med 64 prosent batterikapasitet.

De har ikke gjort annet enn å starte disse aktivitetene via en app på mobilen.

Omfattende

Absolutt en film fra en nær framtid. Men BMWBLOG påpeker også at BMW dokumenterer godt hvor omfattende systemet av kameraer, radarer og sensorer må være for å til dette.

Videoen foregår innendørs i et parkeringshus, og det er enkelt å registrere teknologien som må være på plass for at bilen skal kunne manøvrere seg i mengden av hindringer.

En dag kan du kanskje også be din iX om å fylle opp seg selv med spylervæske. Inntil videre må du gjøre det selv, men på en ny og ganske fiffig metode. Det er nemlig ikke lenger mulig å åpne panseret på iX og Mercedes EQS.

ATTRAKTIVT: Denne førerplassen er det mange som ønsker seg. Interessen rundt BMWs nye SUV er svært høy.
DESIGNBOMBE: BMW har igjen satt en helt ny standard med design. iX er en modell det tar lang tid å venne seg til.