BARE ELEKTRISK: Polestar 1 er en ladbar hybridbil, men de neste bilene fra Polestar blir rene elektriske. Foto: Volvo
BARE ELEKTRISK: Polestar 1 er en ladbar hybridbil, men de neste bilene fra Polestar blir rene elektriske. Foto: Volvo

Du kan bestille denne superbilen nå:

Volvos elektriske prestisje-merke selges bare på nett

Polestar heter det nye bilmerket som eies av Volvo og Geely. Den første bilen er Polestar 1, en GT-bil med 600 hester under panseret som skal bygges i en ny Snøhetta-tegnet fabrikk i Kina fra 2019 og som allerede nå kan bestilles på nett.

Publisert Sist oppdatert

Sjekk lista: Disse elbilene kommer i 2018 

- Det nye Polestar-merket vårt kunne ikke fått en bedre start enn med denne flotte GT-en fullpakket med avansert teknologi. Alle fremtidige biler fra Polestar vil ha en helelektrisk drivlinje, i tråd med visjonen om å være det nye frittstående merket for elektrifiserte høyprestasjonsbiler, sier Polestars sjef Thomas Ingenlath.

Les også: Dette er Volvos nye XC40 som kommer i 2018

Bilen er en todørs 2+2-seters Grand Tourer Coupé med hybriddrivlinje og høy elektrisk ytelse.

Den helelektrisk rekkevidden er på 150 kilometer. Bensinmotoren og elmotoren yter til sammen 600 hk og dreiemomentet er på hele 1000 newtonmeter.

Bilen kommer bare til å bli solgt på nettet, og det er meningen at du skal kunne abonnere på bilen med en fast sum i to-tre år.

Les også: Volvo unnfanget i et krepselag

Alle fremtidige biler fra Polestar vil ha en ha en helelektrisk drivlinje.

Polestar 2, som settes i produksjon senere i 2019, blir det første batterielektriske kjøretøyet (BEV) fra Volvo Car Group. Det blir en bil i mellomklassen med elektrisk drivlinje, som tar opp konkurransen med Tesla Model 3.