ICH LIEBE MEIN OPEL: Ingen ringere enn Liverpool-manager Jürgen Klopp kastet glans da Opel og toppsjefen Michael Lohscheller gjorde en ny start på sin elbil-satsing under bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Peter Raaum

Corsa-e og ladbar Grandland presenteres i Frankfurt:

Sparker i gang nytt elbil-løft for Opel

Opel har mer enn antydet at de elektrifiserte nyhetene deres ville ryste konkurrentene, og hentet inn Liverpool-manager Jürgen Klopp for å sparke det hele i gang. Nå er prisene klare: Elektriske Corsa fra 257.900 og ladbare Grandland fra 499.900 kroner.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: PSA-konsernet (Peugeot, Citroën, DS og Opel) har for alvor startet elektrifiseringen. Nå offentliggjør Opel prisen på to modeller som du garantert vil se mange av på norske veier. 

De to største nyhetene er utvilsomt helelektriske Opel Corsa og kompakt-SUV-en Grandland, som nå kommer med ladbar hybridteknologi, firehjulsdrift og over fem mils elektrisk rekkevidde. 

Dette blir garantert modeller som vil øke Opels markedsandel på det europeiske markedet.

Etter at merket ble innlemmet i det store PSA-konsernet, har strategien vært tydelig: 

Alt ved Opel skal lønne seg. Men jobben med å kutte ut store flåter med leiebiler og firmabiler har naturligvis hatt sin pris. Salget i Europa har falt kraftig.

– Opel har gått ut av alle kanaler der det ikke har vært penger å tjene. Det har naturligvis vært negativt for volumet, men positivt for økonomien. I tillegg har vi i en periode hatt et generasjonsskifte på varebiler, som jo er et viktig marked. Men der har vi lansert ny Combo og nå kommer også nye Vivaro, sier PR- og informasjonssjef Stein Pettersen til Motor.

Les også: Sjekk bilen som er fremst i ladekøen

Tror på storsalg

Men langt mer interessant for oss nordmenn: Nyhetene Corsa og Grandland i elektrifiserte versjoner.

Prisen på Opel Corsa-e blir fra 257.900.

Dette er en helelektrisk modell på samme plattform som konsernsøsknene Peugeot e-208 og og DS 3 E-tense.

Den har en elmotor på 136 hk/260 Nm. Batteriet på 50 kWt skal kunne hurtiglades til 80 prosent på 30 minutter med 100 kW lader. Oppgitt rekkevidde er 33 mil.

To varianter med noe mer utstyr, e-Edition og e-Elegance, kommer til henholdsvis 265.900 og 279.900 kroner.

– Med denne prisen satser vi naturligvis på selge en god del biler, sier PR- og informasjonssjef Pettersen.

– Men det skjer så mye på elbilfronten, så vi skal være forsiktige med å fastslå noe. Markedet styres også i stor grad av hva andre foretar seg, og ikke minst signalene fra politikerne, legger han til.

Pettersen ser for seg at Corsa-e passer for kunder som har elbil i dag, men som ønsker seg en ny bil med bedre rekkevidde. Eller kunder som har en større elbil fra før, og som ønsker en mer smidig elbil nummer to.

Les også: Her er alle Motors biltester

VENTER LØFT: Nye Corsa-e skal gi løft i det norske Opel-salget tror Opel-sjef Jonny Danielsen og kommunikasjonssjef Stein Pettersen (t.v.) hos Opel-importør Bertel O. Steen.

Sug etter 4WD

Prisen på Opel Grandland X PHEV 4X4 blir fra 499.900.

Grandland er grunnleggende samme bil som Peugeot 3008, og nå kommer den også med den etterlengtede teknologien som nylig ble presentert i franskmannen: 

Ladbar hybrid med over 50 kilometer rekkevidde på strøm, firehjulsdrift og 300 hester fra to elmotorer og en bensinmotor. Dette blir en svært viktig bil for Opel, som hittil bare har hatt store Insignia med firehjulsdrift.

– Vi merker at det er et sug etter firehjulsdrift i Opel-land, altså i stor grad utenfor de store byene. Vi kommer med en meget konkurransedyktig pris, og vi har definitivt store forhåpninger til denne bilen, sier Pettersen.

Under bilutstillingen i Frankfurt viser også Opel sin oppgraderte utgave av Astra, med blant annet to nyutviklede automatgirkasser. En trinnløs automat til en 1,4 liters bensinmotor på 145 hester, og en ni trinns automat til en 1,5 liters dieselmotor på 122 hester. 

I tillegg viser de den elektriske rallybilen Corsa-e Rally og store Zafira Life, som har opptil ni sitteplasser – og som også kommer i helelektrisk versjon om et snaut år.