BILLIG DOBBELTGJENGER: Bare detaljer skiller Chevrolet Bolt fra Opel Ampera-e, men prismessig kan forskjellen oppleves svært stor i øyeblikket. Det kan tolkes som et signal på et elbilmarked i endring.

Elbilimportør varsler endringer i markedet:

Nå dumpes elbilprisene

Under 300.000 kroner for en splitter ny elektrisk Chevrolet Bolt er ikke bare en god pris – men også et signal om at elbilmarkedet er i endring.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: En Chevrolet Bolt er på en DAB-radio nær, den eneggede tvillingen til Opel Ampera-e. Men nå får du en ny Bolt 68.000 kroner rimeligere enn en Ampera-e.

Det er det Oslo-baserte firmaet Bergheim Auto Salg, som har drevet med blant annet import av amerikanske biler siden 1979, som har sett seg nødt til å dumpe prisen såpass kraftig på sine 2019-modeller.

Ikke for å tjene penger på dem, men rett og slett for å få solgt dem i et marked som plutselig er blitt merkbart tregere.

Les også: Her er vår test av Opel Ampera-e

Taper penger

– Vi ser at de eksisterende elbilene ikke selger like godt lenger, og vi ser at etterspørselen etter de nye elbilene ikke er like stor lenger. For oss er det bedre å få inn en del penger og få tømt lageret, framfor å ha død kapital. Vi taper penger på dette, men det første tapet er som regel det minste, sier daglig leder i Bergheim, Roger Øverbye, til Motor.

Han kan fortelle at noen av bilene er kjøpt av andre forhandlere som skal forsøke å selge dem videre med fortjeneste. Øverbye selv vil ha en fot på bremsen framover.

– Vi kommer til å ta inn 2020-modeller også, men i mer forsiktig grad, erkjenner han.

Bolt-modellene han selger har en pris på 299.900 kroner. Det er ganske nøyaktig 68.000 kroner under en tilsvarende Opel Ampera-e.

Med ekstra ladekabler og vinterdekk blir prisen 319.900 ferdig registrert.

Les også: Det er rådyrt å hurtiglade feil med elbilen

Ikke via app

Eneste forskjell på bilene, i tillegg til den nevnte DAB-radioen, er at Opel i øyeblikket leverer en tjeneste, kalt «OnStar».

Tjenesten gir blant annet mulighet til å varme opp bilen via en app.

På Bolt gjøres dette med fjernkontrollen på nøkkelen, altså med litt dårligere rekkevidde. Opel-tjenesten varer imidlertid bare ut 2020.