RENE LINJER: De første detaljene fra interiøret på Skoda Enyaq.

Se filmen:

Viser interiørdetaljer fra Skoda Enyaq

Skoda teller ned til Enyaq-lanseringen om en drøy måned med å vise de første detaljene av interiøret i den elektriske SUV-en.

Publisert Sist oppdatert

For samtlige av merkene i Volkswagen-konsernet har man satt sin ære i å bringe nyheter i små drypp, og få slipper mindre dråper enn Skoda. Til gjengjeld kommer de ofte.

Det gjelder mer enn noen gang for el-SUV-en Skoda Enyaq. Frem til lanseringen i Praha 1. september kommer garantert en strøm av små og enda mindre nyheter.

I ettermiddag slapp selskapet en video (se under) med Norbert Weber, sjef for interiørdesign i Skoda Auto – hvor han presenterer hovedprinsippene for et design de selv kaller nyskapende:

Et interiør som «orienterer seg mot moderne boligtrender, med bruk av naturlige, resirkulerte og bærekraftig produserte materialer», om vi skal tro pressemeldingen.

Skodas interiørdesigner Norbert Weber om den kommende Enyaq-modellen.

Romslig lounge

Som elektrisk bil, bygget på den såkalte MEB-plattformen som Volkswagen-konsernet skal bygge det store flertallet av modeller på de nærmeste årene, har den én åpenbar fordel:

Plass.

Med lang akselavstand og fraværet av kardangtunnel sier Weber at de har kombinert den romslige følelse med et loungepreg. Bilen får farge- og stoffkombinasjoner som ikke er klassisk Skoda.

– Vi vil tilby temabaserte tilbehørspakker, med noen enkeltvalg som er tilgjengelig for alle modellene. Dermed kan vi tilby kundene klare og enkle valg, som likevel gir muligheter for individualisering, sier Weber.

«Eksepsjonell»

Bilen får ekstra lagringsplass under senterkonsollen.

Likevel:

– Det er en eksepsjonell benplass foran sidesetene bak, ifølge Weber.

Setetrekkene er laget i en kombinasjon av 40 prosent ull og 60 prosent fra resirkulerte PET-flasker.

Også det spesiallagde skinnet er bærekraftig produsert, der ekstrakter fra bladene til oliventreet erstatter kjemikalier i garvingen.

HØYDEPUNKTET: Herbert Weber trekker frem dekorlisten som går tvers over dashbordet som et av designhøydepunktene. – Inntrykket av romlig bredde forsterkes ytterligere. Under det sentrale displayet gjentas også formen til ŠKODA-grillen, og den funger som håndstøtte ved betjening av touchskjermen. Omrammingen er trukket i et spesielt mykt materiale, som fortsetter gjennom hele interiøret, og gir en følelse av å sitte i sofaen hjemme, sier han.