DATA-TRØBBEL: Volkswagen må gjøre en manuell programvareoppdatering på de 10.000 første produksjonseksemplarene av ID.3, i følge et tysk nyhetsmagasin.

Tysk finansmagasin:

«Omfattende programvare-problemer for VW ID.3»

Volkswagen sliter med omfattende problemer med programvaren på sin nye helelektriske bil ID.3, i følge det anerkjente tyske nyhetsmagasinet Manager Magazin.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: VW er i gang med produksjonen av sin første modell i den helelektriske ID-serien. ID.3 skal leveres ut til kunder i Norge fra tidlig sommer 2020.

Magasinet skriver at så mange som 20.000 av de første bilene vil bli produsert med en ufullstendig programvarearkitektur, og at det vil bli nødvendig å gjøre manuelle oppdateringer før bilene kommer i salg.

Men magasinet skriver ikke detaljert om hva problemene går ut på, ei heller om – eller hvordan – leveringsplanene vil påvirkes.

Derimot heter det at oppgraderingen vil være arbeidskrevende, og rundt 10.000 av de bilene som ferdigproduseres først skal oppbevares på store, lukkede anlegg fram til våren hvor serviceteam så vil gjøre de fysiske oppgraderingene i hver eneste bil.

Produksjonsløpet skal måtte endres også for de neste 10.000 ID.3-modellene som ruller ut fra fabrikken i Zwickau. Først for bilene som produseres fra mai 2020 vil VW kunne nødvendige programvare-oppdateringer over nett.

Volkswagen har ikke kommentert saken.

Manager Magazin er velrennomert månedsmagasin, med snart 50 års historie, og eies av Spiegel-gruppen som også utgir Europas største nyhetsmagasin, Der Spiegel.