ØKER FORSPRANGET: Hyundai Kona har imponert i rekkeviddetestene til Motor og NAF. Fra mars utstyres bilene med dekk som skal forbedre rekkevidden ytterligere. Foto: Tomm W. Christiansen

Rekkeviddekongen Kona oppgraderes:

Nye dekk skal gi 35 km ekstra

Hyundai Kona har imponert i rekkeviddetestene våre både sommer og vinter. Nå skal nye dekk forbedre rekkevidden ytterligere. Men bare på sommeren.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Fokuset på lettrullende dekk og aerodynamisk felgdesign har økt med elbilenes popularitet.

I rekkeviddetesten som Motor og NAF foretok på vinterstid i slutten av januar, ble Kona den eneste bilen som klarte å splitte de tre Teslaene på turen som startet i Oslo og fortsatte nordover i Gudbrandsdalen og forbi Dombås.

Kona kom 404,5 kilometer. Det offisielle rekkeviddetallet er 449 kilometer.

I sommerens rekkeviddetest under gunstigere forhold, kom Kona hele 532,9 kilometer. Med andre ord nærmere 10 mil mer enn det offisielle tallet.

Og framgangen vil trolig fortsette.

Les også: Her er årets viktigste elbil-lanseringer

«Viktig optimalisering»

Hyundai opplyser at den offisielle rekkevidden nå øker fra 449 til 484 kilometer på bilene produsert fra mars i år.  Det skyldes de nye lettrullende sommerdekkene fra Michelin – Primacy 4 – som alle modellene nå utstyres med fra fabrikk.

– Med nye dekk fra Michelin økes rekkevidden til over 480 kilometer. Dette er en viktig optimalisering, og det på en bil som allerede leverer svært godt på rekkevidde. NAF og Motors nylige vintertest bekreftet tilbakemeldingene vi får fra våre kunder, og rekkevidden er helt klart et av Konas mange trumfkort, sier produkt- og PR-sjef i Hyundai i Norge, Øyvind Lillestrøm Knudsen.

Les også: Sjekk alle Motors elbiltester her

Oppgraderingen kommer på et tidspunkt hvor økt produksjon gir stadig kortere leveringstid på nye biler. I en periode har ventetiden fra bestilling til levering vært på over et år. Men nå begynner det å normalisere seg. Bestiller du bil i dag, så får du bilen ved midtsommerstider.

– Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene, sier Knudsen.

Hyundai hevder at også kjøreegenskapene er forbedret på den oppgraderte modellen gjennom endringer i fjæringsoppsettet. Annet nytt er at man har fjernet knappen som kan slå av den lave summende motorlyden i lave hastigheter, som skal varsle mykere trafikanter om at det kommer en elbil.

Nye regler for fotgjengersikkerhet gjør at dette systemet i fremtiden alltid vil være påslått i hastighet opp til 30 km/t. 

I 2019 ble Kona Norges 8. mest solgte bil. I januar i år ligger den på 4. plass på registreringsstatistikken.