DØMT OG FRIKJENT: Tingrettsdommer Torbjørn Fjeldstad og hans to meddommere dømte bruktbilselgeren. Men i lagmannsretten ble han frikjent.
DØMT OG FRIKJENT: Tingrettsdommer Torbjørn Fjeldstad og hans to meddommere dømte bruktbilselgeren. Men i lagmannsretten ble han frikjent.

Politiet tar selvkritikk og beklager:

Bruktbilselger kritisk til NAFs advarsel

Bruktbilselger Sven Jarle Knoll er kritisk til at NAF fortsatt advarer medlemmene sine mot ham. Nå endrer han oppkjøpspraksisen sin.

Publisert

Bruktbilforhandleren fra Fredrikstad har blitt kritisert for at han i flere tilfeller har fått med seg bruktbiler fra privatpersoner før han har betalt dem.

Dermed har kundene hans gitt bruktbilforhandleren kreditt, og i noen tilfeller har Sven Jarle Knoll ikke betalt for bilene, ifølge NAF.

I Borgarting lagmannsrett ble Knoll enstemmig frifunnet for påstander om bedrageri av kundene sine. Men lagmannsretten kritiserer likevel moralen og forretningsførselen hans, og til flere kunder må han betale erstatning.

– Trist

Tidligere denne uka gikk NAF ut og sa at de fortsatt advarer mot bruktbilforhandleren – som gjennom flere år har kjøpt opp bruktbiler fra privatpersoner som han deretter har solgt videre.

– NAF har gått ut og kalt det for svindel. Det er det ikke dekning for. Det er heller ikke dekning for å kalle driften min kritikkverdig, skriver Knoll i en epost til Motor, og fortsetter:

– Jeg synes det er trist at NAF ikke i større grad retter seg etter dommen.

Heretter vil han ikke kjøpe opp biler hvor eier ikke har alle dokumenter i orden, og hvor man dermed ikke kan gjøre opp på stedet.

Beklager

Etter frifinnelsen av bruktbilforhandleren har politiet i Fredrikstad tatt sterk selvkritikk.

– Vi har ikke klart å ivareta interessene for de fornærmede, og ikke rettssikkerheten for tiltalte. Det beklager vi, sier politiinspektør Kåre Solvoll til Fredriksstad Blad.

Lagmannsretten kritiserte blant annet politiet for manglende etterforskning. Knoll selv mener mer etterforskning ikke ville ført til noe.

– Dersom politiet hadde etterforsket dette skikkelig så hadde det mest sannsynlig aldri blitt noen rettssak. Den dårlige etterforskningen er det utelukkende jeg som har tapt på, skriver Knoll i en epost til Motor.