POPULÆRT: Skandinaver har en forkjærlighet for å laste ting bakpå bilen. Det har Hyundai nå tatt konsekvensen av. Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq Electric og Kona Electric:

Populære elbiler får mulighet for lastekrok

I Norge er det blitt registrert nær 15.000 elbiler fra Hyundai – nesten 10.000 Ioniq og drøye 5000 Kona. Nå får de endelig muligheten for å frakte sykler eller annen lettere last.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Hyundais populære elbilmodeller får nå nytt utstyr som er viktig for svært mange nordmenn, nemlig muligheten for å montere lastekrok.

Den kommende, oppgraderte Kona vil kunne dessuten kunne trekke en lett tilhenger.

– At vi nå kan tilby lastekroker på våre populære elbiler er veldig gode nyheter for våre kunder. Dette er utstyr som har vært etterspurt lenge, og som Hyundai Motor Norway har jobbet i lengre tid med å få på plass, sier produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

Kona Electric får en lastekrok som er beregnet på 100 kg vertikal last, slik at man eksempelvis kan frakte sykler på et sykkelstativ, eller få enda mer plass til bagasje med en lasteboks.

Lett henger

I tillegg får biler produsert fra mars 2020 ved fabrikken i Tsjekkia mulighet for å trekke 300 kg hengervekt. 

Det er riktignok svært begrenset, men gir i det minste muligheten til å trekke en lett tilhenger med for eksempel hageavfall, et møbel, kjøleskap eller lignende – de letteste hengerne på markedet veier under 150 kilo.

Med mulighet for ekstra last bakpå, har Hyundai – som imponerte i vår store rekkeviddetest i vinter – skaffet seg et aldri så lite ekstra konkurransefortrinn som den første av de kompakte elbilene under Tesla Model 3-størrelse, til å kunne monteres med lastekrok.

De kan monteres tilbakevirkende på alle biler. Det betyr at det ikke bare er nye kunder som nyter godt av det nye utstyret.

Lastekrokene kan bestilles og monteres hos autoriserte Hyundaiforhandlere i Norge. Veiledende pris er 12.500 for Ioniq og 13.000 kroner for Kona.