HOST OPP: Tesla-sjef Elon Musk kan måtte betale for bråbrems.

Oppgjør om fantombremsing:

Varsler nytt gruppe­søksmål mot Tesla

En misfornøyd Tesla-eier har tatt ut gruppesøksmål mot Tesla med krav om erstatning fordi bilen plutselig bråbremser når man kjører, såkalt «fantombremsing».

Publisert

Amerikanske trafikkmyndigheter (NHTSA) har i mange måneder hatt gående en undersøkelse av fenomenet, etter at etaten i juni hadde mottatt 758 ulike klagesaker fra Tesla-eiere om problemet.

Nå har en Model 3-eier i San Francisco gitt beskjed om at han ikke vil avvente noen endelig konklusjon fra NHTSA, men derimot forlanger erstatning og en reparasjon av feilen – «når det som er ment som en sikkerhetsinnretning, plutselig blir et skremmende og farlig mareritt», heter det i søksmålet.

Fantombremsing har vært et problem på Tesla-modeller med Autopilot-teknologi. Førerstøttesystemene får bilen til plutselig å bremse brått når den uriktig registrerer en fare.

Og én ting er at den kraftige oppbremsingen kan være ubehagelige i seg selv, verre er det at farlige situasjoner kan oppstå for bilene som kommer rett bak.

I søksmålet blir det krevd erstatning for utgifter til reparasjon og for redusert verdi på bilen, i tillegg til en refusjon av de kostnadene som er knyttet til autopilotfunksjonene, skriver Electrek.

Tesla har vært gjenstand for gruppesøksmål mange ganger.

Senest i fjor besluttet selskapet å betale ut kompensasjon på vel 6000 kroner til en gruppe som krevde erstatning da Model S-rekkevidden ble betydelig kortere enn før etter en programvareoppdatering.