SIKTET: Produsenten av blant annet Renault Mégane (bildet), er rammet av en ny utslippsskandale.
SIKTET: Produsenten av blant annet Renault Mégane (bildet), er rammet av en ny utslippsskandale.

Fransk dieselskandale:

Renault siktet for utslippsjuks

En etterforskning, igangsatt av franske myndigheter i 2017, har ført til at bilprodusenten Renault nå må svare på anklager om lignende juks som førte til VW-skandalen i 2015.

Publisert

«Dieselgate» ruller videre.

Skandalen med juks med utslippene, som vakte stor oppsikt både i og utenfor bilindustrien da den ble kjent i 2015, har hatt etterdønninger siden, og blant annet Mercedes og Volvo har fått lignende anklager rettet mot seg.

Og ikke minst Renault.

I kjølvannet av VW-skandalen

Allerede i 2017 ble det innledet etterforskning mot det franske konsernet, som var mistenkt for på uhederlig vis å ha sørget for at utslippene fremsto mindre skadelige under tesing enn de var i virkeligheten.

Etterforskningen startet bare kort tid etter at amerikanske myndigheters sak mot Volkswagen var avsluttet, skriver Automotive News.

Kausjon

Selskapet må betale inn 200 millioner kroner i kausjon og stille bankgaranti på 600 millioner for å dekke opp for potensielle bøter og omkostninger i forbindelse med saken som er åpnet.

Den franske bilprodusenten nekter for noen gang å ha installert systemer for å lure utslippstestene.

– Renault har ikke lurt noen. Det vi kjenner fra Volkswagen-saken er ikke det samme i det hele tatt for Renault. Vi har ikke juksesystemer i våre biler, og har aldri hatt dem, sa Renaults sjefsingeniør Gilles Le Borgne til journalister da siktelsen var blitt kjent.