SLIPP MUSTANGENE LØS: Sjansene øker for at du støter på en Mustang Mach-E på norske vinterveier, når Ford nå øker produksjonen.
SLIPP MUSTANGENE LØS: Sjansene øker for at du støter på en Mustang Mach-E på norske vinterveier, når Ford nå øker produksjonen.

Utsetter Explorer:

Ford trapper opp Mach-E-produksjonen kraftig

Ford utsetter produksjonsstart for en elektrisk utgave av stor-SUV-en Explorer, for heller å øke produksjonen av Mustang Mach-E fra 50.000 til 200.000 biler årlig.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver nettstedet Automotive News.

Ford har aldri offisielt bekreftet at det er Explorer som er neste bil ut i elektrisk utgave, men nå har Automotive News fått hånd om et notat man tolker som bekreftelse på produksjonsstart for Explorer og en elektrisk Lincoln Aviator nå er flyttet til slutten av 2024.

Samtidig varsler en talsperson for Ford Motor Company at selskapet vil øke produksjonen av Mustang Mach-E kraftig i 2022.

Ford hadde opprinnelig et mål om å lage 50.000 elektriske Mustang-er i året, men det er på ingen måte nok til å møte etterspørselen.

Derfor skal det lages 200.000 Mach-E-er årlig fra 2023, men opptrappingen starter i 2022.

Ford har forøvrig varslet at det også blir forbedringer i rekkevidden på Mustang Mach-E, men foreløpig er det ikke gitt konkrete opplysninger om hvor mye lengre bilen vil gå på én lading.