KLIPPER: Naturen på Nordkapp er mildest talt vill og uhemmet.

Fra NAF til Nordkapp, dag 6:

Framme! Takk til alle!

Vi har klart det. Målet er nådd. Nordkapp er beseiret av en liten apekatt av en motorsykkel. Men for en tur og for noen opplevelser det har vært.

Publisert Sist oppdatert

2464,8 kilometer. Det er den helt eksakte avstanden fra NAF til Nordkapp. Og det er avstanden vi har kjørt på seks dager med Honda Monkey. Det har vært slitsomt. Til tider så slitsomt at man har tenkt om dette i det hele tatt holder helt frem.

NAF til Nordkapp

  • Kjørt fra (denne etappen): Alta
  • Kjørt til: Nordkapp
  • Tid brukt: 5 timer
  • Total kjørelengde: 2464,8 km
  • Største opptur: Nordkapp

Men så har det dukket opp en hendelse som har løftet oss videre. Som da vi traff en hyggelig entusiast noen mil nord for Stjørdal som hadde fulgt oss på sporingen og ventet på at vi skulle kjøre forbi.

Andre ganger har det vært alle de fantastiske møtene med NAF MC-medlemmer som har heiet oss frem, blitt med på turen og delt gleden. Også har det vært alle de hyggelige kommentarene fra de som har fulgt oss.

Til alle dere som har løftet oss frem og vært med på å gjøre denne turen til noe helt ekstraordinært, er det bare en ting å si: TAKK!

Samtidig har vi vært privilegerte. Ikke bare har vi kjørt motorsykkel, vi har også kjørt gjennom enorme naturopplevelser – enten det er voldsomme fjellformasjoner, øde vidder, irrblå fjorder eller snødekte landområder. Vi har nytt motorsyklisme i slow motion, kanskje den perfekte måten å kjøre motorsykkel på.

Så har vi vært heldige. Med været, som med noen få unntak har vært bra, og med motorsykkelen, som har fungert 100 prosent på hele turen.

Nå sitter jeg her med en slags tomhet. Turen er over, men for en fantastisk reise det har vært, på en fantastisk motorsykkel og sammen med fantastiske motorsykkelentusiaster. Vi er i mål etter å ha kjørt de drøye 230 kilometerne fra Alta til Nordkapp, gjennom natur som er så vakker at man nesten mister pusten.

I de siste stigningene opp mot platået i dag innrømmer jeg at jeg klappet den lille Monkeyen på tanken ett par ganger og takket for turen. Det var et emosjonelt øyeblikk og også et farvel til en glimrende turkamerat.

For motorsykkelglede handler ikke om hestekrefter, toppfart eller akselerasjon. Det handler om å være på tur.

Det spiller ikke noen rolle om hva du kjører, så lenge du drar på tur. Det er der minnene skapes, bånd knyttes og historier oppstår. Det er der møtene skjer, der naturopplevelsene ligger, og det er til en stor grad også der kjøregleden ligger.

Og kjører du den med en liten Honda Monkey, er smilene fra andre motorsyklister om mulig enda bredere enn om du hadde kommet på en helt vanlig motorsykkel.

SENNALANDET: Første skikkelige stopp etter vi kjørte fra Alta var fantastiske Sennalandet. Åpne vidder så langt man kan se. Mektig!
PORSANGERFJORDEN: I dag ligger Porsangerfjorden stille, akkurat som om den ønsker oss velkommen. Det er ikke alltid slik ...
RETT FØR: Her er vi under to mil fra Nordkapp og øyner håp om at tåka vi nettopp har kjørt gjennom, har sluppet.
NORDKAPP: Etter 2464,8 kilometer er vi fremme på Nordkapp. En magisk reise gjennom magisk norsk natur er over.
REISEFØLGE: NAF-direktør Stig Skjøstad var med på hele turen. Her er han og undertegnede fremme på Nordkapp etter seks dager på hver sin motorsykkel.