ETTER KOLLISJONEN: Slik var bilen til Lisa Tønne (t.v.) etter kollisjonen på E6.

Kolliderte med badekar og toaletter:

Bilia sa ikke at Lisa Tønnes bil var kollisjonsskadet

Bilen til skuespiller og programleder Lisa Tønne kjørte inn i et badekar og toaletter på E6, og ble påført store skader. Men det fortalte ikke Bilia om, da de solgte bilen videre.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er skuffet. Jeg ville handle hos en stor bilforhandler og ikke hos en liten bruktbilselger, fordi jeg trodde det var tryggere – og at de er redelige, sier Christian Haga.

For to uker siden kjøpte Oslo-mannen en fire år gammel Toyota RAV4 av bruktbilutsalget Bilia Outlet på Økern i Oslo. Bilia er en av landets aller største bilforhandlere med 26 avdelinger på Østlandet og i Trøndelag.

– Vi hentet bilen like før stengetid, forteller Haga.

Samme kveld fant han papirer i bilen som gjorde ham bekymret for bilens forhistorie.

– Der sto det at en hjulkontroll viste at begge bakhjulene var ute av stilling, og ble anbefalt utbedret.

Ulykke på E6

Haga fikk kontakt med de tidligere eierne, skuespiller og programleder Lisa Tønne, og hennes programleder- og skuespillermann Kyrre Holm Johannessen.

Da fikk han vite mye som overrasket ham:

Like før jul hadde bilen til kjendisparet vært involvert i en ulykke i 100 km/t på E6 på Romerike. Holm Johannessen og flere andre bilister kjørte inn i badekar og toaletter, som hadde falt av fra en annen bil. Ifølge en Instagramkonto Kyrre Holm Johannessen administrerer, ble alle kollisjonsputene utløst.

I vår la kjendisparet bilen sin ut for salg, etter at den var reparert. I denne annonsen krysset de av for at bilen «har hatt en større kollisjonsskade».

Finn krever at bilselgere opplyser om større kollisjonsskader, fordi det ofte fører til tvister mellom kjøpere og selgere.

INGEN INFO: Bilia fortalte ikke om kollisjonen i sin annonse.

Sto ingenting

Kjendisparet solgte bilen til Bilia, som kort tid etter la ut bilen i en ny annonse. I den annonsen sto det ingenting om den store kollisjonsskaden.

BILKJØPER: Christian Haga.

Haga forteller at han og familien er svært opptatt av å kjøpe en bil som ikke har vært kollisjonsskadet.

– Da det ikke sto noe i annonsen om tidligere kollisjon, og bruktbilselgeren til og med sa den ikke hadde vært kollisjonsskadet, kjøpte vi bilen.

Skuffet

Morgenen etter at Christian Haga og familien overtok bilen, dro Haga tilbake til Bilia med bilen og det han hadde funnet ut kvelden i forveien – og krevde å få heve kjøpet.

På en halvtime ble kjøpet hevet.

– De la seg flate, og hevdet de ikke kjente til kollisjonsskaden. Men Tønne og Holm Johannessen har bekreftet overfor meg at de opplyste om kollisjonen da de solgte bilen sin til Bilia, forteller Haga.

Han er lettet over at han og familien fikk hevet kjøpet så raskt.

– Jeg forventet ikke at det skulle gå så raskt. Jeg tok drosje hjem fra Bilia, forteller Haga.

Men han er uroet og skuffet over at Bilia ikke opplyste om en stor kollisjonsskade.

I tillegg til at kjendisparet informerte om den store kollisjonsskaden i sin bilannonse, har de også skrevet om ulykken i sosiale medier – også da de la den ut for salg.

– Ønsker du deg en bil som tar deg hvor som helst og som trygt kan kræsje med badekar og toaletter uten å knele? Da er dette bilen for deg, skrev Lisa Tønne på sin Facebook-profil.

ANNONSEN: Lisa Tønne skrev dette om bilen sin på sin åpne Facebook-side.

– En glipp

Bruktbilsjef Rakel Aalmo ved Bilia Outlet på Økern i Oslo hevder manglende informasjon om kollisjonsskaden var «en glipp».

– Dette var en intern glipp som dessverre skjer. Derfor ryddet vi raskt opp. Vi informerer kundene når vi vet at biler har vært kollisjonsskadet. Man skal kunne stole på Bilias bruktbilsalg, sier Aalmo.

Bilia bekrefter at bilen ble kjøpt inn av en annen Bilia-avdeling. Nå blir bilen lagt ut for salg igjen, med opplysning om kollisjonsskaden.

Motor har vært i kontakt med Kyrre Holm Johannessen. Han skriver i en tekstmelding at han og Lisa Tønne ikke har noen kommentarer til denne saken.

Christian Haga og familien har nå kjøpt seg en annen bruktbil, en Toyota Avensis, fra en privatperson.
PS: Det oppsto kun lettere personskader i ulykken på motorveien.