DET SIKRE GREPET: Motors dekktest gir deg alt du trenger å vite før du velger vinterdekk til bilen. Foto: Lauri Ahitainen
DET SIKRE GREPET: Motors dekktest gir deg alt du trenger å vite før du velger vinterdekk til bilen. Foto: Lauri Ahitainen

Vinterdekktesten 2018:

«Det er de beste resultatene vi noen gang har fått»

Er du på jakt etter maksimalt grep på is, bør du ta en kikk på det nye piggdekket fra Michelin. Resultatene på is er historisk bra i Motors tradisjonsrike vinterdekktest. Blant de piggfrie dekkene er Pirelli vinterens overraskelse.

Publisert Sist oppdatert

Bare se, ikke røre!

Det nye piggdekket fra Michelin har nemlig hele 250 pigger. Det er ganske nøyaktig 154 flere enn på dekkene som de siste årene har falt jevnt på resultatlistene i Motors tester.

I fjor var Michelin nede på 10. plass. I år ender det på 2. plass.

Resultatene i vinterdisiplinene på is er eksepsjonelt bra.

– Søker du maksimal sikkerhet på glatte veier, så er dette det beste dekket, sier han.

Selv om testresultatene først foreligger etter uker med repetisjoner og evalueringer i de forskjellige disiplinene, kunne Motor ved selvsyn registrere det franske piggdekkets egenskaper da vi besøkte testsenteret under årets vinterdekktest.

Med Michelin-dekkene kunne sjåførene ha manøvrert den hvite test-Focusen rundt isbanen med én finger på rattet og kaffekoppen i den andre hånda, så bra var grepet og retningsstabiliteten.

Med enkelte andre dekk måtte de bruke all sin sjåførerfaring for å holde bilen relativt stabil på veien.

Men:

Det er ikke alle bileiere som prioriterer egenskaper på is. Og et dekk kan aldri være best på alt. Derfor vinner heller ikke Michelin testen.

En annen av årets overraskelser, det piggfrie dekket fra Pirelli, dokumenterer at det er umulig å bygge inn topp egenskaper på alle underlag i ett og samme dekk.

Pirelli er nest best av de piggfrie dekkene i bremsestestene på is og på tørr asfalt, men nest dårligst i bremsetestene på snø og på våt asfalt.

Klikk på lenkene for å finne testresultatene for alle dekkene i de ulike disiplinene på snø, is og asfalt – og finne dekket som passer dine behov best.