PÅ VEI TIL KONGSVINGER: Slobrua gjestegård er både et overnattingssted og en veikro.

Veimat-testen 2017: Slobrua Gjestegård

Sånn helt passe

De hyggelige damene bak disken, er verdt besøket, maten er det ikke.

Publisert Sist oppdatert

Slobrua

67 poeng

Slobrua Gjestegård ligger ved E16 mellom Kløfta og Kongsvinger, Slomarka 4, 2100 Skarnes i Hedmark.

Førsteinntrykk 7/10

Stort og åpent med litt kantinepreg. Men bordene er pent dekket med stoffduker og papirservietter i tykk, god kvalitet. Plaststolene er pene og har gode sitteputer.

Meny 6/10

A la carte meny med et litt tradisjonelt utvalg av typen laks med agurksalat, schnitzel, løvstek og hamburger. Disk med smørbrød og kaker. Varmmatbuffet fra klokken 13.

Smak 6/10

Litt tørt, litt smakløst, litt ubalanserte smaker, og potetene er rett og slett vonde. Men eplekaken er ikke verst, selv om den er veldig søt.

Pris 5/10

189,- kroner for to små laksefileter med agurksalat og vakuumpoteter eller løvstek med pommes frites til 179,- står ikke i stil med kvaliteten.

Service 10/10

Veldig hyggelige og blide og opptatt av å gjøre det beste for deg.

Barnevennlig 7/10

En litt trist barnemeny med to valg – pølse med pommes frites eller hamburger, men barn kan få halv porsjon fra a la carte menyen. Skarnes lekeland ligger rett ved siden av.

Hjemmelaget 7/10

Alt sies å være hjemmelaget, men det er å ta litt i. Hjemmelagde desserter som karamellpudding og eplekake med is.

Drikke 5/10

Kaffeautomat med ulike kaffedrikker og kakao, kaffe fra termokanne og to typer teposer. Et veldig lite utvalg med brus og flaskevann. Vann og isbiter på disken.

Renhold 8/10

Rent og ryddig, men plaststolene bør nok få seg en runde med kluten.

Toaletter 6/10

Knaggen på døren er brukket av. Det mangler såpe i den ene dispenseren og tørkepapir i holderne. En stor rull med papir står på en stol. Eget stellerom med god stol.

Varmmatbuffeten åpner ikke før om en time, men det er fristende å løfte på lokket på og se hva som skjuler seg der.

Jeg kunne vel ha gjettet det, tynne skiver av gråstekt skinkesteik med mye brun saus og frossen, amerikansk grønnsaksblanding med erter, mais og gulrøtter.

En asiatisk dame går til og fra kjøkkenet, og jeg lurer på hvilke tanker hun gjør seg om norsk mat.

PENT DEKKET: Her kan du velge mellom buffet eller a la carte-meny.

Vårruller og rødspettefilet er tapet over på a la carte-menyen, og igjen står det dampet laksefilet, fish & chips, schnitzel med grønnsaker, sjåførfrokost, omelett, kylling diablo, burger med og uten ost og løvstek med pommes frites.

Alt skal være hjemmelaget. Schnitzelen banker og panerer de selv, men fish & chips er frossen og ikke så hjemmelaget likevel.

På dessertmenyen står det hjemmelaget karamellpudding og flere typer kake, gjerne servert med is.

Det viser seg at dampet bare er et annet ord for stekt.

Stekeskorpen på laksen er sprø og fin, men det har gått utover resten av fisken som er litt for godt stekt og bortimot smakløs. En liten skål med sitron, rømme og en dillkvast serveres til. Agurksalaten er frisk, men er i overkant syrlig.

Vakuumpakkede poteter er en kategori for seg selv. Det er sikkert arbeidsbesparende, men de er helt uspiselige.

Heldigvis har de et dryss av frisk persille og ikke den tørkede fra boks.

TO FISKERETTER PÅ MENYEN: Stekt laks med rømme og agurksalat.

Men om kokken ikke leverer helt, så gjør de to damene i disken det. De er hyggelige og blide og vet ikke hva godt de kan gjøre for deg. Den ene kommer og trekker ned rullgardinen så jeg ikke skal få så mye lys på PC-skjermen.

Og selv om varmmatbuffeten strengt tatt ikke åpner før om en time, så får – hvis jeg har skjønt det riktig - gjestene forsyne seg av buffeten til lavere pris, fordi den ikke er fylt opp ennå.

Et par eldre menn benytter sjansen og gir seg i kast med skinkesteiken. Det er en kamp på kniven, men det er i det minste en kamp mannen vinner.

(Testet av Motor mai 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)