HERLIG STEMNING: Guldsmeden Bertrams ligger kanskje ikke i det beste strøket i København. Men i et av de mest pulserende.

Hotelltesten: Guldsmeden Bertrams, København

De små tingene

Av og til er det de små tingene som gjør det. For eksempel at en i resepsjonen, som du ikke fikk øye på i forbifarten, roper med myk stemme etter deg og ønsker deg en god natt. Eller at mannen med ansvaret for frokosten har oppdaget at du venter på å fylle kaffekoppen, og tar seg bryet med å komme bort til bordet og skjenke når den er ferdig brygget.

Publisert Sist oppdatert

Guldsmeden Bertrams København

76 poeng

Pris: 1.700 kr (norske), inkludert frokost. Prisen varierer med etterspørsel. Rom i flere kategorier, vi bestilte et standardrom pluss, det vil si at vi hadde utsikt mot bakgården. Bertram Guldsmeden. Vesterbrogade 107, København

Beliggenhet 7/10

Hotellet ligger i Vesterbrogade, som er en parallellgate til Istedgate. Gåavstand til Kødbyen, og også til sentrum - hvis du er glad i å gå. Mange spisesteder i nærheten og sjarmerende Værnedamsvej rett rundt hjørnet.

Rom 9/10

Fint rom, litt trangt, men trivelig. Balkong med ettermiddagssol og utsikt mot den sjarmerende bakgården.

Standard 8/10

Fine rom inspirert av eiernes forbindelse til Bali. Litt bohem-preg. Alle rom har himmelsenger. Litt slitt, men samtidig passer det på en måte inn i stilen, som vi personlig elsker. Badene varierer mye i størrelse.

Senger 8/10

God himmelseng, men knirkete. Dundyner og puter. Mykt og delikat sengetøy i hvit bomull. Vi sov godt, med åpne dører.

Frokost 8/10

God nøktern frokost. Eggerøre som varmrett. To typer godt grovbrød. Frukt, deilig yoghurt og mandler i honning. Langt fra overdådig, men heller noen få gode ting enn mange dårlige.

Bad 6/10

Badet er i minste laget, lite plass til toalettsaker. Ikke varmekabler. Dårlig dusj. Elendig hårføner. Deilig såpe, sjampo og bodylotion. Pene fliser og helt nytt dusjforheng.

Fellesområder 7/10

Bakgården er super i sommerhalvåret. Ellers en stor felles lounge ved resepsjonen.

Renhold 10/10

Godt renhold. Rommet oppleves som delikat.

Valuta for pengene 7/10

Helt OK. Prisen varierer med etterspørsel, men til denne prisen bør det være såpass.

Guldsmeden Bertram hotell ligger kanskje ikke i det beste strøket i København. Men i et av de mest pulserende.

Og selv om det er langt fra striglet, er det heller ikke noe å være engstelig for. Bertram er det Guldsmeden-hotellet som ligger minst sentralt, det vil si lengst unna Strøget og Tivoli.

Likevel har det ofte priser som tyder på at det er vanskelig å få rom akkurat her.

Velkomsten kunne vært langt proffere, og den lille resepsjonen og den bittelille heisen gjør at førsteinntrykket kunne vært bedre.

Vel oppe på rommet er det også litt trangt, men på en hyggelig måte. Solen skinner inn, og varmer idet vi slår opp dørene til balkongen (bonus), og den hyggelig bakgården.

Hotellet kryper på en måte innunder huden på deg, vibbene er rett og slett gode. Vi testet tre hotellet på denne turen. I ettertid er det hit vi lengter tilbake.

Det kan skyldes den danske moren som snakket så hyggelig med sine barn i bakgården, at dette var den første natten, eller at solen varmet på balkongen.

Badet var det i hvert fall ikke. Pent og rent, men upraktisk med kjip dusj.

(Testet av Motor-redaksjonen mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)