STANS? Kunder skal ha fått beskjed om at leveringstidspunktet for deres nye Mach-E ble forskjøvet, men skal senere ha fått melding om det motsatte.
STANS? Kunder skal ha fått beskjed om at leveringstidspunktet for deres nye Mach-E ble forskjøvet, men skal senere ha fått melding om det motsatte.

Hektisk på nettforum:

Rykteflom om leveringspause for Mustang Mach-E

Upresis stedsangivelse i nødanropsfunksjonen eCall har ført til stans i leveringer av Ford Mustang Mach-E i Storbritannia. Også norske kunder skal ha mottatt varsel, men deretter fått kontrabeskjed.

Publisert Sist oppdatert

Ford Mustang Mach-E er blitt umåtelig populær og den nye elbilen var Norges mest solgte bilmodell i mai måned.

Langt går den også: I vår rekkeviddetest gikk både utgaven med bak- og firehjulsdrift lengre enn oppgitt og førstnevnte gikk hele 617,9 km på en lading.

Fredag fikk Motor lesertips om at det skulle være være full stopp i utlevering Mach-E til alle kunder, angivelig på grunn av en feil med eCall.

eCall er nødanropssystemet til Ford, som varsler nødetatene automatisk ved en ulykke. Torsdag ble leveringer av bilen stanset i Storbritannia fordi systemet ikke angir presist nok hvor bilen befinner seg, noe som innebærer en sikkerhetsrisiko da nødetatene risikerer å begi seg til feil sted.

Fra beskjed til kontrabeskjed

På et nettforum for Mustang Mach-E-eiere kunne flere norske kunder fredag formiddag opplyse at deres utlevering av bilen var blitt satt på vent, angivelig av samme årsak – noe som har gitt seg utslag i frustrerte reaksjoner i kommentarfeltet.

Etter det Motor erfarer, skal imidlertid kundene ha mottatt kontrabeskjed fra forhandler.

Feilen skal begrense seg til områder utenfor Norge, imidlertid skal det bli satt geografisk begrensning utenfor landet frem til programvaren blir oppdatert med en rettelse av stedsangivelsesdata i eCall-systemet.

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge bekrefter dette overfor Motor i følgende e-post fredag:

– Vi har oppdaget en mulig svakhet tilknyttet E-Call. Ved en ulykke kan E-Call i enkelte tilfeller oppgi upresis lokasjon til nødetatene, men dette vil eventuelt oppstå i et geografisk område langt utenfor Norges grenser. Dette betyr at bilen er helt i henhold til de sikkerhetsmessige krav som gjelder, så lenge bilen kun benyttes i Norge, sier hun.