RIMELIG: Mazda MX-30 ser elegant ut og kjører bra. Men ikke så langt. Prisen er til gjengjeld gunstig. Foto: Mazda
RIMELIG: Mazda MX-30 ser elegant ut og kjører bra. Men ikke så langt. Prisen er til gjengjeld gunstig. Foto: Mazda

Her er prisene på Mazda MX-30:

Elektrisk prisbombe for småkjørerne

Mazda MX-30 er elektrisk, elegant og rimelig – men ikke særlig langtrekkende med sine 20 mil. Nå er endelige priser og ytterligere spesifikasjoner klare.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: MX-30 er Mazdas første elbil-satsing – og kommer på norske veier i september.

Det har hittil bare vært mulig å reservere Mazda MX-30 i en «First Edition»-utgave. Denne er priset til 259.900, inkludert mye utstyr som metallic, head up display, 18-toms lettmetallfelger, adaptive LED-lys og hjemmelader.

Dette er en bil i e-Golf-størrelse, med omtrent identiske spesifikasjoner – bare med lavere pris og høyere sitteposisjon. Og, i manges øyne, et lekrere utseende.

Motor har tidligere kjørt en kamuflert utgave av bilen i Portugal, og vi ble begeistret over bilens høye komfortnivå.

Toppmodell til 284

Men – som vi har skrevet tidligere:

Rekkevidden på 20 mil er denne bilens største minus. Lader du hjemme og sjelden kjører lange etapper, så kan dette være et ypperlig valg.

Nå viser Mazda et fullstendig modellprogram med ytterligere noen tekniske data, og – ikke minst – de endelige prisene på det norske markedet.

Tilbudet på «First Edition» gjelder til og med 30. juni eller så langt det begrensede antallet rekker. Ordinært starter prisen på 249.900 for utstyrsversjonen «Sky». Toppmodellen «Cosmo» koster fra 284.900 kroner.

«Mye for pengene»

– Vi er meget fornøyde med prispunktene vi har oppnådd for Mazda MX-30 i Norge. Dette er en elbil som dekker de daglige behovene for veldig mange. Den leverer i tillegg flott design, kvalitetsfølelse og gode kjøreegenskaper. Det er rett og slett veldig mye bil for pengene, sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR & produktsjef i Mazda Motor Norge.

Leveringer av Mazda MX-30 til norske kunder starter i september 2020.