RASER MOT MYNDIGHETENE: Tesla-sjef Elon Musk sier han akter å fortsette produksjonen i strid med Alameda fylkes bestemmelser, om han så må i fengsel. – Om noen skal arresteres, ber jeg om at det bare blir meg, skrev Musk på Twitter.
RASER MOT MYNDIGHETENE: Tesla-sjef Elon Musk sier han akter å fortsette produksjonen i strid med Alameda fylkes bestemmelser, om han så må i fengsel. – Om noen skal arresteres, ber jeg om at det bare blir meg, skrev Musk på Twitter.

Tesla tar opp produksjonen igjen i California:

– Arrestér meg!

Elon Musk skaper overskrifter igjen. Denne gangen er han i klammeri med de lokale myndighetene i Alameda fylke, der Tesla-fabrikken ligger, etter at han åpnet Tesla-fabrikken i strid med lokale bestemmelser.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla-fabrikken i Fremont har gjenopptatt produksjonen, til tross for forbudet.

23. mars ble produksjonsanlegget i Fremont stengt etter at Elon Musk hadde forsøkt å trosse myndighetenes ordre om stenging under påskudd av at Tesla har en samfunnskritisk funksjon, noe sheriffen i Alameda sa seg uenig i.

Nylig ble stengningsordren forlenget til å gjelde ut mai måned, og da rant det over for Musk. Sist helg truet han med å flytte Teslas virksomhet fra delstaten California til Nevada, der selskapet allerede har sin batterifabrikk, «Gigafactory», eller Texas.

Teslas hovedkvarter ligger i Palo Alto, California.

Les også: Hvor blir det av norske Tesla-kjøpere?

Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

Har saksøkt

Musk har også saksøkt de lokale myndighetene for å bryte Californias grunnlov, i og med at Alameda ikke retter seg etter California-guvernør Gavin Newsoms beslutning om at virksomhetene i delstaten gradvis skal få gjenoppta aktiviteten.

Guvernøren lot det imidlertid være opp til fylkene å legge tidsplanen for gjenåpning.

Ifølge administrasjonen i Alameda forelå det en plan om å gjenåpne Tesla-anlegget 18. mai, noe Elon Musk ikke fant godt nok.

Til New York Times sa Scott Haggerty, en talsperson for de lokale myndighetene:

– Vi arbeidet med en rekke beslutninger og prosedyrer for å hjelpe fabrikken til å åpne igjen og, helt ærlig: Jeg mener Tesla gjorde en temmelig bra jobb. Tesla ville ha åpnet 18. mai. Jeg vet at Elon visste dette. Men han ville at det skulle være denne uken.

Fullt på P-plassen

Det lokale nyhetsnettstedet KTVU annonserte mandag morgen denne uken at parkeringsplassen ved fabrikken i Fremont var full av biler. Elon Musk tvitret sin beslutning om å starte opp igjen produksjonen samme dag.

I forkant hadde Tesla publisert et 36-siders dokument med detaljer om alle smitteverntiltakene selskapet aktet å iverksette for å beskytte de ansatte.

Nå gjenstår det å se hvordan myndighetene vil reagere på Musks sivile ulydighet. Etter helsemyndighetenes bestemmelser risikerer han straff i et spenn fra dagsbøter på 10.000 kroner til tre måneders fengsel.

Les også: Slik har Tesla løst tilhenger-utfordringen for Model Y